Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü

Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü -KBÜ Rektörü Prof. Dr. Uysal: -Deprem sonrasında kurtarma çalışmalarına katılan Miyazakinin isminin verildiği, öğrencilerimizin de yoğun olarak dinlenip sohbet ettiği park sanki bizler


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Vanda 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremden sonra kurtarma çalışmalarına katılan Japon Doktor Atsushi Miyazakinin ismini kampüslerindeki parka yaşattıklarını bildirdi.
     Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 9 Kasım günü yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremde, binaların çökmesi sonucu enkaz altında kalanları kurtarmak için Japonyadan 3 kişilik ekibiyle gelerek çalışmalara başlayan ve bu sırada kaldığı otelin yıkılması sonucu hayatını kaybeden Doktor Atsushi Miyazakiyi unutmadıklarını ve adını oluşturdukları bir parkta 1 yıldır yaşattıklarını söyledi.
     Yıl dönümü münasebetiyle Türkiye ile Japonya arasındaki tarihi dostluk ve işbirliğinin simgesi haline gelen Miyazakiyi unutmadıklarını anlatan Uysal, Vanda yürüttükleri üstün çalışmalarla Türk halkının gönlünü bir kez daha fetheden bu fedakar isimleri her zaman minnet ve şükranla hatırlayacağız. Van depremine yardım gönüllüsü olarak 9 bin kilometre uzaktaki Japonyadan gelen Miyazaki, Türkiyedeki acıları paylaşmakla kalmayıp, Vanda can kurtarmaya çalışmıştır. Kurtarma çalışmaları devam ettiği sürede meydana gelen deprem ile kaldığı otelde hayatını kaybeden Miyazakinin adını Karabük Üniversiteliler ve Türk halkı asla unutmayacaktır. Karabük Üniversitesi Türk Japon Dostluk Parkında ebediyete kadar ismi yaşayacak olan Miyazakinin hatırlanması ve unutulmaması gerekir. Biz Karabük Üniversiteliler olarak, yardım için gelen bu değerli insanı yaptığı iyiliklerle, vefatının 1. yıl dönümünde minnet ve şükranla anarken, her zaman da minnetle anmaya devem edip ismini yaşatacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER