Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü

Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü -Japon yardım kuruluşunca başlatılan Güler Yüz Projesi kapsamında 23 engelli çocuğa tekerlekli sandalye hediye edildi -AAR Gönülüsü Go Igarashı: Arkadaşımız Miyazakinin huzur içinde yatma


VAN (A.A) - Japon yardım kuruluşu AAR, 9 Kasım depreminde yıkılan Bayram Oteli enkazından çıkarıldıktan sonra hastanede ölen Atsushi Miyazaki anısına başlattığı proje kapsamında, 23 engelli çocuğa tekerlekli sandalye dağıtıldı.
     Vanda 23 Ekim 2011de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gelerek önemli çalışmalar yapan yardım kuruluşu AAR, 9 Kasım 2011deki 5.6 büyüklüğündeki depreminin yıl dönümünde Vanda Güler Yüz Projesini başlattı.
     AARden 3 gönüllünün yer aldığı ekip, proje kapsamında kent merkezinde engelli çocuklara yönelik faaliyet yürüten özel bir eğitim merkezini ziyaret etti. AAR Gönüllüsü Go Igarashi, burada Kürtçe çalan müzik eşliğinde vatandaşlarla halay çekti.
     Igarashi, burada yaptığı açıklamada, birinci depremde kuruluşun Vandaki faaliyetlerinde görev alan ve ikinci depremde kaldığı otel enkazından çıkarıldıktan sonra hastanede hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki anısına Güler Yüz Projesini hazırladıklarını söyledi.
     Igarashi, şöyle devam etti:
     Geçen yıl Vanda yaşanan depremde 3 kişiden oluşan bir yardım ekibimizi göndermiştik. Ama ikinci depremde arkadaşlarımızından Atsushi Miyazakiyi kaybetmiştik. Bu sebepten dolayı sekteye uğrayan yardım programımız ve faaliyetlerimiz, 2011 yılının aralık ayında tekrar başladı. Daha sonra, sosyal yaşamda korunmaya ihtiyaç duyan bireylere ve engelli çocuklara destek amacıyla bir proje hazırladık. Bu proje kapsamında bu yıl haziran ayında bir okulda işitme engelli öğrencilere kırtasiye ve eğitim malzemesi dağıtarak, Miyazakinin dileğini yerine getirdik. Bundan böyle, Türkiyedeki engelli çocuklara yönelik bir yardım faaliyeti projesi olan Güler Yüz Projesini başlatıyoruz. Arkadaşımızın biraz da olsa huzur içinde yatması için buradayız. Bu sadece Miyazakinin anısına olan bir proje değil. Ayrıca Japon ve Türk kardeşliği için atılmış bir adımdır.
     Projenin ilk ayağını 23 sandalye dağıtarak başlattıklarını bildiren Igarashi, tekerlekli sandalyeleri Japon çocuklarının depremzede kardeşlerine gönderdiğini, bu yardımın bir başlangıç olduğunu ve projenin devamının geleceğini ifade etti.
     Okul yöneticisi Aşkın Cingü, 10 yaşındaki bedensel engelli Birhat Kutluk ve annesi Halide Kutluk ise Japon gönüllülere, Japonca teşekkür etti.
    
     Muhabir: Necat Hazar / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER