Vandaki deprem

Vandaki deprem -Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Arabacı: Yıkılan binalarda birden fazla ölüm ve yaralanma gerçekleştiği için bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçundan davaları açıyoruz


VAN (A.A) - Vanın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011de meydana gelen depremde yıkılan 85 binadan soruşturması tamamlananlarla ilgili ayrı ayrı dava açıldığı belirtildi.
     Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 23 Ekim 2011de yaşanan depremde yıkılan 85 binayla ilgili savcılıkça başlatılan soruşturmaların tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.
     Soruşturmalardan bazılarının tamamlandığını ve bunların ağır ceza mahkemelerinde davalarının açıldığını anlatan Arabacı, geri kalanının ise kısa sürede tamamlanarak davalarının açılacağını ifade etti.
     Arabacı, yıkılan her bina için ayrı ayrı soruşturma açtıklarına dikkati çekerek, Yıkılan binalarda birden fazla ölüm ve yaralanma gerçekleştiği için bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçundan davaları açıyoruz dedi.
     Belediyeyle ilgili de İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istediklerini vurgulayan Arabacı, şöyle konuştu:
     Belediyelerin soruşturma usulleri farklı olduğu için soruşturma izinleri peyderpey geliyor. Onlar da tamamlandıktan sonra davalarını açıcağız. Şu an itibarıyla depremden dolayı tutuklu kimse yok. Daha önce birden fazla şüpheliyi mahkemeye sevk ettik. Bazıları tutuklandı, fakat avukatları itiraz edince üst mahkemeler tarafından serbest bırakıldı. Ancak bu demek değildir ki bu kişiler hakkında dava açılmayacak, yargılama yapılmayacak. Bu kişiler şu anda tutuksuz yargılanıyorlar ve bazıları hakkında adli kontrol kararı alındı. Şu anda soruşturmamızın yüzde 90ı tamamlanmış durumda.
    
     Muhabir: Emre Ilıkan - Ali Dağer
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER