Vandaki patlama

Vandaki patlama -Patlamanın ardından başlatılan operasyonda, 1i yaralı olmak üzere 2 teröristin sağ olarak yakalandığı bildirildi


VAN (A.A) - Van-Hakkari karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan operasyonda, 1i yaralı olmak üzere 2 teröristin sağ olarak yakalandığı bildirildi.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 08.30 sıralarında Van-Hakkari karayolunda vatandaşların can güvenliği ve emniyetini sağlamakla görevli jandarma ekibine, terör örgütü mensupları tarafından uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunulduğu anımsatıldı.
     Can ve mal kaybının olmadığı saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonda, 1i yaralı olmak üzere 2 teröristin sağ olarak yakalandığı vurgulanan açıklamada, teröristlerle birlikte 2 adet kaleşnikof marka piyade tüfeği, 5 adet Rus yapımı savunma tipi el bombası, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet el dürbünü, 1 adet kamera, 13 adet şarjör, çok sayıda mermi ile 8 kutu ilaç ve 2 adet terörist kıyafeti ele geçirildiği belirtildi.
     Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 3 kişi olduğunun tespit edildiğine değinilerek, çatışmada yaralandığı tahmin edilen ve olay bölgesinden kaçan teröristin yakalanması için Jandarma Özel Harekat timlerinin bölgede arama tarama faaliyetine devam ettiği kaydedildi.
    
     -Yaralı teröriste ilk müdahale Mehmetçikten-
    
     Operasyonda yaralı yakalanan teröriste ilk müdahalenin olay yerinde Mehmetçik tarafından yapıldığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
     İlk müdahaleyi müteakiben yaralı teröristin, tedavisinin yapılması maksadıyla süratle sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır. Olayla ilgili olarak Başkale Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen talimat doğrultusunda ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınmıştır.
     Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak halkımızın can ve mal güvenliği ile huzur ve mutluluğunu sağlamak maksadıyla terör örgütüne karşı mücadelemiz tüm bölgede devam edecektir.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER