Vandan Muğlaya kardeşlik köprüsü

Vandan Muğlaya kardeşlik köprüsü -Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumlarının organize ettiği "Uzakta bir kardeşim var" projesi kapsamında Vandan gelen 110 kişilik grup, Muğladaki öğrencilerin evlerinde misafir ediliyor


MUĞLA (A.A) - Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumlarınca ortaklaşa yürütülen "Uzakta bir kardeşim var" projesi kapsamında Vanın Çaldıran ilçesinden 110 öğrenci ve öğretmen, Muğlaya geldi.
     Muğlada yaşayan ailelerin konuğu olarak Vanın Çaldıran ilçesinden gelen 110 kişilik öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup, kentte Piri Reis Eğitim Kurumları Müdürü Nuri İleri ve veliler tarafından çiçeklerle karşılandı.
     Karşılama törenin ardından okulda yemek ikram edilen öğrenci ve öğretmenler, daha sonra kardeş aileleriyle bir araya gelerek kendilerini misafir edecek ailelerin evlerine gitti. Muğlalı aileler, misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.
     Çaldıran ilçesinden gelenler, ev sahiplerinin gösterdiği ilgi karşısında zaman zaman duygulu anlar yaşadı.
    
     -Kardeşlik bağları güçlendiriliyor-
    
     Çaldıranlı misafir öğrencilerden Sariye Yıldırım, proje sayesinde Muğladaki kardeşleriyle tanıştıklarını söyledi.
     Proje kapsamında arkadaşları ile Muğlaya geldiğini anlatan Yıldırım, "Muğladaki kardeşlerimizle tanışma fırsatı bulduk, onların evlerine misafir olduk. Daha önce sadece var olduğunu bildiğimiz bir şehre geldik. Burada kardeşliğin tadını çıkartıyoruz. Kardeşliğin sadece kan bağıyla değilde sevgi bağıyla da oluşabileceğini öğrendik" dedi.
     Çaldıranlı öğrencilerden Rabia Gülmez ise hayatında ilk defa uçağa bindiğini, deniz göreceği için heyecanlı olduğunu dile getirdi.
     Öğrencileri evinde misafir eden Üzeyir Gedik, kardeşlik bağlarını güçlendirecek projede emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu:
     "Vandan gelen öğrencilerin bazılarını evimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Oğlumun bugün 4 ablası oldu. Türkiye, ayrılmaz bir bütün. Doğu ile batı kardeş. Sadece insan olmak, bizleri birleştirmeye yeter. Belirli çevreler tarafından aramızda oluşturulan ufak bir ayrım vardı, bu da artık ortadan kaldırılıyor."
     Muğlalı öğrenci velisi Nilgün Soykamer ise 13 yıllık öğretmen olduğunu fakat şimdiye kadar doğuya gitme konusunda hep tedirginlik yaşadığını söyledi.
     Bir süre önce Vana gittiklerini anlatan Soykamer, "Orada çok güzel zaman geçirdik. İyi ki bu köprüler kurulmuş ve kardeşlik bağı oluşmuş. Kardeşlik en büyük zenginliğimiz. İnşallah hep birlikte bu köprüleri genişleteceğiz ve büyüteceğiz" diye konutu.
     Piri Reis Eğitim Kurumları proje koordinatörü Ümit Tekin ise Çaldırandan gelen misafirleri ile 19 Mayıs coşkusunu birlikte yaşayacaklarını söyledi.
     Konuklarına 4 gün boyunca Muğlanın tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtacaklarını ifade eden Tekin, proje ile doğu ile batı arasındaki kültürel bağları kalıcı hale getirmeyi, kardeşlik duygusunu artırmayı amaçladıklarını vurguladı.
     Çaldırandan gelen gruptakiler, il merkezi ve ilçelerinde düzenlenecek gezilerin ardından 22 Mayısta Vana dönecek.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vandan Muğlaya kardeşlik köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER