Vandan Türkiyeye teşekkür

Vandan Türkiyeye teşekkür -Van Ekonomi Konseyi Başkanı Ali Çiçeksay: -Türkiye, depremlerden sonra tek yürek oldu ve tüm dünyaya bu kocaman yüreğin sesiyle kardeşlik dersi verildi


VAN (A.A) - Van Ekonomi Konseyi Başkanı Ali Çiçeksay, Türkiyenin, geçen yıl kentte yaşanan depremlerden sonra Van için tek yürek olduğunu belirterek, Tüm dünyaya bu kocaman yüreğin sesiyle kardeşlik dersi verildi dedi.
     Kentteki bazı sivil toplum örgütlerince oluşturulan Van Ekonomi Konseyi üyeleri, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından Türkiyenin verdiği desteğe teşekkür etmek amacıyla bir araya geldi.
     Valilik önünde toplanan konsey üyeleri, Van, nüfus 75 milyon, rakım 1727, Tüm Türkiyeye teşekkürler yazılı pankart ve dövizler taşıyarak vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı.
     Konsey Başkanı Ali Çiçeksay, burada yaptığı açıklamada, depremden hemen sonra yapılan çalışmalarla Vanı ve Vanlıları yalnız bırakmayan başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlara, kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine ve hayırseverlere teşekkür etti.
     Kent yapılan yardımlar ve sağlanan desteklerden sonra Vanın nüfus tabelasının 74 milyon olarak değiştirilmesi gerektiğine değinen Çiçeksay, şöyle konuştu:
     Türkiye, depremlerden sonra tek yürek oldu ve tüm dünyaya bu kocaman yüreğin sesiyle kardeşlik dersi verildi. Bu bizim açımızdan çok önemli bir duygudur. Herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunarken, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Böylesi acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.
     Konsey üyeleri açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vandan Türkiyeye teşekkür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER