Vanın tek kadın oto yıkamacısı

Vanın tek kadın oto yıkamacısı -Bir süre önce açtığı oto yıkama istasyonunda her gün onlarca aracın iç dış temizliğini yapan Vanın ilk ve tek kadın oto yıkamacısı Nuran İlkan, müşterilerinden büyük ilgi görüyor (Fotoğraflı


VAN (A.A) - Vanda açtığı oto yıkama istasyonunda her gün onlarca aracın iş dış temizliğini yapan kentin ilk ve tek kadın oto yıkamacısı Nuran İlkan, yıkadığı araçlarla müşterilerden tam not alıyor.
     Eşi, Oto Sanayi Sitesinde kaporta ustası olan ve çocukluğundan beri otomobillere ilgisi bulunan 38 yaşındaki ev hanımı Nuran İlkan, hem aile bütçesine katkıda bulunmak hem de iş hayatına atılmak amacıyla bir süre önce eşinin de desteğiyle İki Nisan Caddesinde oto yıkama istasyonu açtı.
     Kadınların temizlik konusundaki hassasiyetini farkında olan sürücüler tarafından getirilen araçların iç dış temizliğini özenle yapan İlkan, kısa sürede çok sayıda müşteriye hizmet vermeye başladı.
     Üç çocuk annesi İlkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının geleceği için açtığı istasyonda işini severek yaptığını belirterek, Kadın olarak temizliğe daha çok dikkat ettiğimiz için müşterilerimizin de bize olan ilgisi gün geçtikçe artıyor dedi.
     İş yerini ilk açtığında tek başına görev yaptığını, işleri arttıkça biri kadın 2 kişiyi daha işe aldığını anlatan İlkan, kadınlar çalışamaz gibi bir yargının hakim olduğu bölgede bu düşünceyi kırmak istediğini ifade etti.
     Temizlik konusunda daha titiz olması nedeniyle aracını kadınlara yıkattığını vurgulayan Burak Sönmez de Araca kadın elinin değmesi, erkeğin elinin değmesinden çok daha farklı oluyor. Bir kadının araç yıkaması zor, ama ablalarımız bu işe gönül vermiş, ekmeklerini kazanıyorlar. Bu diğer kadınlara da örnek olmalı diye konuştu.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanın tek kadın oto yıkamacısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER