Van Belediyesinden Alo Kurban hattı

Van Belediyesinden Alo Kurban hattı


VAN (A.A) - Van Belediyesi, Kurban Bayramında Türkiye ve yurtdışından bağışta bulunmak isteyenler için Alo Kurban hattı kurdu.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin geçen yıl kurban bağışları için kurduğu Alo Kurban hattının bu yıl da devreye gireceği bildirildi.
     Konu ile ilgili bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Gürgin Bilici, bu çalışmayla kurban kestirmek isteyenlerin hem işlerinin kolaylaşacağını hem de zorluk çekmeden kurbanlıklarını temin ederek kestirebileceklerini söyledi.
     Kurbanlık hayvan almaya uygun kesim yerinin olmayışı, hijyenik bir ortamın bulunmayışı, kesim ve dağıtımdaki güçlüklerden dolayı sıkıntı yaşandığını anlatan Bilici, Bu zorlukları Alo Kurban hattı olarak üstlenmek ve vatandaşın her safhasında denetleyebileceği bir sistemle yapılandırmak istiyoruz. Kurban etlerinin nerelerde değerlendirildikleri bilmeleri en doğal hakları olduğunu gibi gerçekten ihtiyacı olan insanlara ulaştığını ispatlanması gerekir. Bu amaçla komisyon tarafından tüm işlemlerin kayıt altına alınması ve isteyen hayırseverlere bilgi verilecektir dedi.
     Hattı arayanların geniş bilgi sahibi olabileceğini belirten Bilici, kurban alım, kesim ve dağıtımın tüm aşamalarını da belediyenin internet sayfasında isteyen herkesin takip edebileceğini ifade etti.
     Ayrıca kurban sahiplerinin istedikleri takdirde çalışmaların CD ortamında kendisine iletilebileceğini de belirten Bilici, şunları ifade etti:
     Kurban kesimini Belediyeye verecek kişiler, ilan edilen telefon numarası, broşür veya belediye internet sayfası ile iletişim kurarak veya isterse Veteriner İşleri Müdürlüğüne baş vurarak işlemlerini yapabilecek. Kurban sahipleri isterse kurban etinden 1/3 geçmeyecek şekilde alabilecek. Ayrıca bilgi almak isteyenler 0432 2144269 telefon numarasını arayarak veya www.van.bel.tr adresinden bilgi alabilecekler. Kurban bağışında bulunacaklar ise, Vakıfbank IBAN: TR500001500158007299277172, Ziraat Bankası IBAN: TR540001000096360182745004 Ziraat Bankası Hesap No: 36018274-5004 nolu hesaplara bağışları yatırabilecek.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van Belediyesinden Alo Kurban hattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER