Vatandaşlar Ramazanın ilk gününde sıcaklardan dışarı

Vatandaşlar Ramazanın ilk gününde sıcaklardan dışarı çıkamadı -Hava sıcaklıklarının 35 derece olarak ölçüldüğü kentte sıcaktan bunalan vatandaşlar evlerinde kalmayı tercih etti


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide, hava sıcaklığının 35 dereceye kadar ölçülmesi, nem oranının ise yüzde 40lara çıkması nedeniyle Ramazan ayının ilk gününde vatandaşlar kavurucu sıcaklarda dışarı çıkmamayı tercih etti.
     Vatandaşların normal günlerde akın ettiği İzmit SEKA Park ve sahil, Ramazanın ilk gününde bomboştu. Güneşin kavurucu sıcaklarında, park ve bahçelerde çalışan işçiler dışında, SEKA Parkta kimsenin dolaşmadığı görüldü.
     Burada Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin İş-Kur aracılığıyla işe aldığı park ve bahçelerde çalışan kadınlar, sıcağa aldırmadan işlerini yapmaya devam ettiler.
     Peyzaj işleri, ağaç budama ve sulamada çalışan işçilerden Bilal Özcan, Ramazan ayı ve havaların sıcak olması nedeniyle, açık alanda çalışmanın zor olduğunu belirterek, oruçlu olması nedeniyle susadığını kaydetti.
     Sıcaklardan kurtulmak ve bir nebze de olsa serinlemek amacıyla İzmit Yeni Cuma Camisi Parkını tercih eden çok sayıda vatandaş da burada havuz başları ve ağaç altlarında serinleyerek vakit geçirdiler.
     Yeni Cuma Camisinin girişinde parkta seyyar satıcılık yapa Mehmet İnan, AA muhabirine Ramazan da sıkıntı yok. Heyecan var. İnsanlara bakıyorum bir değişiklik var. Camilerimiz doldu. Havaların sıcak olmasına rağmen ben etkilenmiyorum. Çok şükür, Allah sabrını ve kuvvetini veriyor dedi.
     Kurduğu tezgahta bitkisel ilaç satan Ali Parlak da bu Ramazanda havaların çok sıcak olması nedeniyle ilk zamanlar zorluk çekeceklerini belirterek, Zamanla insan alışır. Burası esiyor biraz. Hem ekmek paramız çıkıyor, hemde serinlemeye çalışıyoruz şeklinde konuştu.
     Kocaelide ramazanın ayının ilk günü hava sıcaklığının da etkisiyle vatandaşların dışarı çıkmayı tercih etmedikleri gözlendi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Vatandaşlar Ramazanın ilk gününde sıcaklardan dışarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER