Vatandaşlar ucuz olmasına rağmen

Vatandaşlar ucuz olmasına rağmen balığa rağbet göstermiyor


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesindeki Kapalı Pazar yerinde bulunan balık pazarında fiyatların uygun olmasına karşın vatandaşlar balığa rağbet göstermiyor.
     Balık pazarında büyüklüğüne göre barbun 5-15, kefal 7-15, Çipura 15-25, palamut 10, istavrit 10, mercan 7-15, levrek 15-30, sardalya 5-7, TL arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.
     Albatros Balıkçılık işletmecisi Cavit Çağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyatların şu günlerde oldukça uygun olduğunu ancak, vatandaşların balığa pek rağbet göstermediklerini kaydetti.
     Balığın bol olması nedeniyle fiyatların çok uygun olduğunu ve bir ay boyunca bu seviyede seyredeceğini ifade eden Çağır, Balık tüketmenin şimdi tam zamanı. Çünkü bir ay sonra bu fiyattan balık bulmak zor. Ancak fiyatlar bu kadar uygun olmasına karşın balık pazarına uğrayan yok dedi.
     Balığın A ve D vitamini bakımından önemli bir protein kaynağı olduğunu vurgulayan Çağır, Kalp ve damar rahatsızlıkları bulunan kişilere doktorlar tarafından da önerilen balık, sıkça tüketilmeli. Çocuklarda zeka açısından da son derece yararlı olan bu besin kaynağı mutlaka sofralarımızda yer bulmalı. Vatandaşlarımıza sindirimi son derece kolay olan balık tüketimini arttırmalarını öneriyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Vatandaşlar ucuz olmasına rağmen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER