Vatandaşlara yanlış diyet uyarısı

Vatandaşlara yanlış diyet uyarısı -ADÜ Beslenme Uzmanı Ercan: Medyada sunulan yöntemlerin uzmanlara danışmadan uygulanması son derece yanlış


AYDIN (A.A) - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beslenme Uzmanı ve Diyetisyeni Nil Pınar Ercan, medyada sunulan diyetlerin, uzmanlara danışılmadan uygulanmasının hatalı olduğu uyarısında bulundu.
     Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şişmanlığın çözümüne ilişkin, medyada yoğun bilgi kirliliğinin söz konusu olduğunu söyledi.
     Diyetin, uzman gözetiminde yapılmasının önemine işaret eden Ercan, Medya aracılığıyla kilo problemi olan insanlara birçok zayıflama yöntemi sunuluyor. Medya kanalıyla sunulan yöntemlerin uzmanlara danışmadan kontrolsüz bir şekilde uygulanması son derece yanlış dedi.
     Ercan, zayıflamak isteyen vatandaşların, sağlık açısından mutlaka doktora başvurması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Medya aracılığıyla kilo problemi olan insanlara birçok zayıflama yöntemi sunuluyor. Ancak bunların uzmanlara sorulmaksızın uygulanması sonucunda vatandaşlarda zararlı etkiler bırakabiliyor. Özellikle de zayıflama hap ve kapsülleri gibi yöntemler yoğun bir şekilde kullanılmakta. Diyet uygulamaları, uzmanlarla karşılıklı konuşularak planlı bir şekilde oluşturulmalı. Ancak kilo problemiyle bize gelen vatandaşlardan büyük kısmının daha önce medyadan duyduğu zayıflama yöntemlerini deneyip etkili sonuç alamayarak çaresiz kalıp gelen kişiler olduğunu görüyoruz. Vatandaşlar genellikle kilo verme sürecinde kolay çözümler arıyor, kolaya odaklanıyor. Hasta zayıflayabilmek için birçok yönteme başvuruyor ve çözüm bulamayınca bize geliyor. Geldiklerinde de yanlış birçok diyet uygulamasını denedikleri ama çözüm bulamadıkları görülüyor. Bu yanlış tabloda medyadaki bilgi kirliliğinin etkisi büyük.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Suat Deniz / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Vatandaşlara yanlış diyet uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER