Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi -Adıyaman Valisi Demirtaş: -Tahsil edilen vergi oranında Adıyaman Türkiyede 6. sırada yer alıyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5te yer alan firmalar ve kişiler ödüllendirildi.
     Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman Defterdarlığının polisevinde düzenlediği törende, verginin, devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliri olduğunu belirtti.
     Tahsil edilen vergi oranında Adıyaman Türkiyede 6. sırada yer alıyor diyen ve kentin tahsilat oranının yüzde 102 olduğunu dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:
     Adıyaman ili olarak başarıya ulaştığımız, tahsil etiğimiz vergi oranlarında açıkça görülmektedir. Adıyamanda vergi tahakkuku 223 milyon 245 bin 569 TL olurken, 2012 yılı sonu itibariyle 227 milyon 693 bin 864 TL vergi tahsil edilmiştir. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm defterdarlık çalışanlarına teşekkür ediyor, ilimizde bu başarının gerçekleşmesine vesile olan tüm vergi mükelleflerine de şükranlarımızı sunuyorum
     Demirtaş, verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi, vergi bilincinin geliştirilerek gönüllü ödeme alışkanlığının artırılmasının her geçen gün daha da önem arz ettiğini vurguladı.
     Vergi ödemenin bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevi olduğunu dile getiren Demirtaş, Ülkemizin olmazsa olmazlarından olan devlet bütçesinde parasal olarak çok büyük yeri olan verginin bilincini, önemini ve kültürünü geniş kesimlere benimsetmek ve kayıt dışı verginin kayıt altına alınmasına katkı sağlamak amacıyla 24 yıldır Vergi Haftası kutlanmaktadır dedi.
     Defterdar Şefik Tongal ise, 24. Vergi Haftasını 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, kutlamaların temel amacının devlet bütçesinin denkleştirilmesinde çok büyük yer tutan, vergi bilinç ve kültürünün toplumun bütün kesimlerine yansıtılması olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5te yer alan firmalar ve kişiler ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Vergi rekortmenleri ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER