Vietnamın Ankara Büyükelçisi Cuong, Afyonkarahisarda

Vietnamın Ankara Büyükelçisi Cuong, Afyonkarahisarda -Cuong, Vali Balkanlıoğlunu ziyaret etti


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Vietnamın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Balkanlıoğlu, ziyarette, Afyonkarahisarın mermer üretiminde dünyada söz sahibi olduğunu belirterek, kentten bir çok ülkeye mermer ihracatı gerçekleştirildiğini söyledi.
     Afyonkarahisardaki bir firmanın Vietnama mermer ihraç ettiğini bildiren Balkanlıoğlu, söyle konuştu:
     Türkiye, Vietnam gibi kahraman insanların yaşadığı bir ülkedir. Vietnam, dünyanın en gelişmiş ülkesi ABDyi savaşta yendi. ABD, bütün gücü ve teknolojisiyle saldırdığı halde kahraman Vietnam halkı direndi. Vietnam, bağımsızlığını kazandı. Bugün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü. 1. Dünya Savaşında Çanakkalede, İngilizler, Fransızlar, Kanadalılar ve Avustralyalılar birlik olup bize saldırmışlar. Hepsini yendik ve geri çekildiler. İstanbulu işgal edemediler. Bugün, o zaferin yıl dönümü.
     Büyükelçi Cuong ise Afyonkarahisarı Türkiyenin çok gelişmiş illerinden biri olarak gördüğünü söyledi.
     Vietnam ile Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesini sürdürdüğünü anlatan Cuong, İki ülke arasındaki ilişkilerin sadece diplomatik konuda değil, ekonomik konularda da geliştirilmesi gerekiyor. Türkiye şu anda, inşaat firmaları sıralamasında dünyada ikinci sırada. Afyonkarahisar da mermer konusunda çok güçlü bir il. İlerleyen zamanlarda Afyonkarahisar ile de iş yapmayı hedefliyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından Balkanlıoğlu, Cuonga mermerden yapılmış satranç takımı ve kök boyalı kilim hediye etti.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Ali Kemal Akan / Deniz Açık
     Yayıncı: Şükran yücel
<< Önceki Haber Vietnamın Ankara Büyükelçisi Cuong, Afyonkarahisarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER