Vücuttaki benler kanser habercisi olabilir

Vücuttaki benler kanser habercisi olabilir -CBÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Türel Ermertcan: Derimiz vücudumuzun aynası gibidir


MANİSA (A.A) - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Prof. Dr. Aylin Türel Ermertcan, derinin vücudun aynası olduğunu, bir çok önemli hastalığın erken teşhisinin derideki değişikliklerin gözlenmesiyle sağlanabileceğini belirtti.
     Yazılı açıklamada bulunan Prof.Dr. Ermertcan, yaşlanma sürecini özellikle sigara ve güneş ışınlarının tetiklediğini belirtti.
     Ailesinde deri kanseri öyküsü olanlar, riskli benlere sahip olanlar, doğuştan benleri olan kişiler ve sürekli açık havada çalışanların güneşin zararlı ışınlarına karşı daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Ermertcan, Derimizi kontrol etmeli, renk değişiklikleri, kabarıklıklar, lekeler ve benler konusunda tetikte olmalıyız. Benlerin sayısında çoğalma ve renginde koyulaşma, büyüme, şekil değişikliği, kanama gibi bulgular olduğunda zaman kaybetmeden deri hastalıkları uzmanına danışılmalıdır.
     Derimiz vücudumuzun aynası gibidir. Derimizde meydana gelen ve erken fark edilen en ufak bir değişiklik ya da oluşum bazı sistematik hastalıkların da erken teşhisinde önem arz etmektedir. Özellikle deri kanserlerinde erken tanı hayat kurtarıcıdır.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Vücuttaki benler kanser habercisi olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER