Yaban hayvanları için kış hazırlığı

Yaban hayvanları için kış hazırlığı -Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğünce, kar yağışı nedeniyle zorlanan yaban hayvanlarının beslenmesi için için doğaya yem bırakıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğünce, kar yağışı nedeniyle zorlanan yaban hayvanlarının beslenmesi için doğaya yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü Yaban Hayatı ve Üretim Mühendisliği sorumlusu Şehnaz Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor kış şartlarında Kartepedeki Örnekköy ve Pazarçayırı köylerinin bulunduğu bölgelerde özellikle daha önce saldıkları Geyik ve Karacalar için yemleme yaptıklarını söyledi.
     Bu tür çalışmaları, Gebze, Kandıra, Yuvacık ve Kartepe bölgesinde, özellikle kış dönemlerinde doğa koşullarının zor olduğu yerlerde yaptıklarını dile getiren Bahar, daha önce doğaya salınan sülün ve keklik gibi kanatlı hayvanlar için de yem dağıtımı yaptıklarını belirtti.
     Yemleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığının ödenekleri ile aldıklarını ifade eden Bahar, şunları kaydetti, Bütün kış boyunca, daha önce tespit edilen gerekli bölgelere yemleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bakanlığımızın yaptığı protokol gereği hibe yem de kabul ediyoruz. Vatandaşlarımızın yaban hayvanları için duyarlı olması ve yem hibe etmelerini istiyoruz. Halkımız bu konuda daha duyarlı olursa, hayvanlarımız da bütün kış günü aç kalmazlar diye konuştu.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 araç, 20 personel ve 20 teknik elemanla yaklaşık 4-5 ay kar altında kalan Kartepe bölgesinde, geyik, karaca, ayı, tilki ve çakal gibi yaban hayvanlarının beslenmesini düzenli olarak sağlıyor.
     Bu çalışmalar kapsamında, yaban hayvanlarını ağır kış şartlarından korumak için Kartepe bölgesine 8 ton yem, yaklaşık 280 kilogram sakatat, 450 kilogram pazar atığı ile 250 kilogram fırın artığı bırakılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yaban hayvanları için kış hazırlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER