Yabancılara taşınmaz satışı

Yabancılara taşınmaz satışı -Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı: -Bizdeki arazi satışlarının yüzde 99u, ilimizde dünyaya gelip, yurt dışında çalışmaya giden hemşehrilerimizin aldığı araziler


YOZGAT (A.A) - Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Bizdeki arazi satışlarının yüzde 99u, ilimizde dünyaya gelip, yurt dışında çalışmaya giden hemşehrilerimizin aldığı araziler dedi.
     Yazıcı, yabancılara mülk satışında Yozgatın ilk sırada yer almasıyla ilgili bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan habere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, organik tarıma uygun arazilere sahip kentin termal turizmdeki potansiyeliyle de öne çıktığını vurguladı.
     Yabancıların en çok mülk aldığı kentte, gurbette yaşayan Yozgatlıların varlığına dikkati çeken Yazıcı, şunları söyledi:
     Yabancı derken, şöyle bir ayrıma gitmek lazım. Türk vatandaşlığından izinle çıkan veya Türk Vatandaşlığı Kanununun geçirdiği değişiklikten sonra 5900 Sayılı Kanuna uygun olarak Türk vatandaşlığından çıkan hemşehrilerimiz var. Özellikle bu hemşehrilerimiz Almanyada ve Avustralyada yaşıyor. Bizdeki arazi satışlarının yüzde 99u, ilimizde dünyaya gelip, yurt dışında çalışmaya giden, belki de orada da dünyaya gelen ama hem de Türk vatandaşı olan hemşehrilerimizin aldığı araziler. Bunlar, yabancıya satış diye geçiyor. Tapu kaydında ve kütüğünde yabancı şeklinde yad edilse de bunlar kendi vatandaşımız.
     Arazileri İsrail ya da Yunanistanlıların almadığına işaret eden Vali Yazıcı, şunları kaydetti:
     Son 10 yılda Yozgatta 517 arazi satışı gerçekleşmiş, 10 bin dönüm arazi satılmış, 122 dönümünü yabancı diyebileceğimiz 18 kişi almış. Bunlar yüzde 1i oluşturuyor. Ama yüzde 99u kendi hemşehrilerimiz. Kalan 500 vatandaşımızın aldığı araziler, yurt dışındaki hemşehrilerimizin birikimlerini değerlendirmek suretiyle aldığı araziler veya miras yoluyla kendilerine geçen araziler. Dolayısıyla İsrailliler, Yunanlılar ya da bir başka ülkenin insanı değil, kendi hemşehrilerimizin aldığı araziler. Bu da bizim için sevindirici bir konu. 10 bin dönüm arazinin satılmış olması, malik edinilmesi, yatırımlarını burada değerlendirmeleri, Yozgat açısından önemli bir konu. Bu, arazinin kıymetli olduğunu gösteriyor. Hemşehrilerimizin tarzını, teveccüh olarak görüyorum.
    
     Muhabir: Ömer Sarı - Özcan Güney / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yabancılara taşınmaz satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER