Yabani arıların yaptığı büyük boyuttaki petek,

Yabani arıların yaptığı büyük boyuttaki petek, görenleri hayrete düşürdü


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde yabani arıların yaptığı büyük boyuttaki petek, görenleri hayrete düşürdü.
     Yalnızbağlar Mahallesinde yaşayan Yusuf Demirci, evin etrafında yabani arılara rastlaması üzerine kontrol amacıyla çatıya çıktı. Çatının karanlık bölgesinde yabani arıları gören Demirci, durumu arıcılıkla uğraşan komşusu İbrahim Köylüye bildirdi.
     Köylü, arıları dumanla sakinleştirdikten sonra üst üste katmanlardan oluşan peteği yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda söktü. Köylü, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Peteği iş yerine götüren Köylü, 20 yıldır arıcılıkla uğraştığını, ilk kez böyle bir petek gördüğünü söyledi.
     Köylü, Yabani arıların bu yuvayı yaklaşık 4 veya 5 yılda yaptığını tahmin ediyorum. Çünkü bu kadar büyük yuvayı kısa süre içerisinde yapması imkansız. Bu görüntü gerçekten mükemmel. Ben 20 yıldır böyle bir görüntüyü yakalayamadım. Bunu cam kavanozda saklayacağım dedi.
     Yusuf Demirci ise 6 yıl önce yaptırdığı evinin çevresinde birkaç gündür yabani arılara rastladığını belirterek, kontrol için çatıya çıktığında karanlık bölgede yabani arıların yuvasını gördüğünü ifade etti.
     Bu arada, bazı arıcılar büyük boyuttaki peteği görmek için Köylünün iş yerine geldi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yabani arıların yaptığı büyük boyuttaki petek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER