Yağlıdere Müftülüğünden Hafızlık eğitimi alan öğrencilere

Yağlıdere Müftülüğünden Hafızlık eğitimi alan öğrencilere burs


GİRESUN (A.A) - Yağlıdere Müftülüğünce Giresunun merkez ve ilçelerinde hafızlık eğitimi alan Yağlıdereli bazı öğrencilere burs verildiği bildirildi.
     İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafızlık öğrencilerine burs vermeye ilk olarak Giresun Yatılı Merkez Kız Kuran Kursunda okuyan 5 öğrenciyle başladıklarını söyledi.
     Burs vermelerindeki amacın hafızlığı teşvik etmek ve Kuran-ı Kerimi ezberlemek için emek veren öğrencilere destek vermek olduğunu dile getiren Ulusoy, Yağlıdereli olup Giresun merkez ve ilçelerinde hafızlık eğitimini tamamlamak için Kuran kurslarına devam eden öğrenciler müftülüğümüze müracaat ederek burs alabilirler. Şu anda her ay 50 lira burs veriyoruz. İleride duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle ödediğimiz miktarın daha da artacağını ümit ediyoruz dedi.
     Ulusoy, bağ bahçe işlerinde çalıştırılarak okutulması düşünülmeyen kızların velileri ile birebir görüşerek Kuran kurslarına bir yıllığına kayıt yaptırdıklarını da belirterek, şunları söyledi:
     Bu öğrencilerimizden bir kısmı bugün hafızlığa çalışıyor ve İmam Hatip Lisesini açıktan okuyor. Okul hayatını kafasından silmiş bir öğrencinin hafızlık eğitimine başlaması ve İmam Hatip Lisesine açıktan devam etmesi bizlere büyük mutluluk veriyor. Tabi ki bu öğrencilerimize sahip çıkarak maddi manevi ihtiyaçları ile sonuna kadar ilgilenmeyi kendimize bir görev sayıyoruz.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yağlıdere Müftülüğünden Hafızlık eğitimi alan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER