Yakınlarını kaybetti, çocuklarından haber alamıyor

Yakınlarını kaybetti, çocuklarından haber alamıyor -Suriyede çıkan olaylarda akrabalarından bir kısmını kaybeden 77 yaşındaki Fatma Gul, yakınlarıyla Gaziantepte kiraladığı iki odalı evde hayata tutunmaya çalışıyor -Fatma Gul: Ço


GAZİANTEP (A.A) - Yusuf Atlıhan - Suriyede çıkan olaylarda akrabalarından bir kısmını kaybeden 77 yaşındaki Fatma Gul, yakınlarıyla Gaziantepte kiraladığı iki odalı evde hayata tutunmaya çalışıyor.
     Ülkesindeki olaylardan kaçarak Gaziantepe gelen Suriyeli Gul ailesinin yaşadıkları, ülkedeki dramı gözler önüne seriyor. Fatma Gul, ülkesinde kalan çocuklarından haber alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.
     Suriye ordusunun bombardımanı sırasında akrabalarını kaybeden ve evlerinin yıkıldığını ifade eden Fatma Gul, yaşadıklarını AA muhabirine anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
     Bombardıman sırasında mahallelerinde bir tek evin bile sağlam kalmadığını belirten Gul, olayda 40tan fazla yakınını kaybettiğini söyledi. Gul, saldırıda oturdukları 4 katlı binanın yerle bir edildiğini vurgulayarak, Çocuklarımın, kızlarımın nerede ne halde olduklarını bilmiyorum. Onlardan haber alamıyorum. Yaşlıyım, yürüyemiyorum. Çocuklarım beni sınırdan geçirirken 4 saat sırtlarında taşıdı. Buraya gelene kadar çok sıkıntı çektik, çok yorulduk. Suriyeden çıkmamamızı engellemek için bize pasaport vermiyorlar. Zorluk çıkarıyorlar dedi.
     Saldırılarda, kardeşini ve kuzenin kaybeden Muhammed Esğal Gul ise yaşadıklarının şokunu atlatamadığını, katliamı unutmalarının mümkün olmadığını belirtti.
     Esed güçlerinin hedef gözetmeden canlı gördükleri her şeye saldırdığını aktaran Gul, şöyle devam etti:
     Bombardımanda evlerimiz oturulamayacak hale geldi. Halepin sanayi bölgesindeki fabrikalarda kalıyorduk. Esedin uçakları kaldığımız yerleri bombaladı. Üzerimize büyük variller gibi bombalar yağdırdılar. Kardeşim ve kuzenimle birlikte 15 kişi daha bu saldırılarda hayatını kaybetti. Yaya olarak Türkiyeye geldik. Çok zor bir yolculuktu bizim için. Halepte elektrik yok, su yok. İnsanlar perişan durumda. Sağlık malzemeleri yok. Suriyede durumlar çok kötü. İnsanlar yiyecek ekmek dahi bulamıyor. Ekmek alabilmek için 15 saat kuyrukta bekliyor. Havalar çok soğuk. Ailemden 3 kişi Esed güçlerine karşı savaşıyor.
    
     -Hayırseverlerin desteği-
    
     Uçaklar tarafından bombalanan 4 katlı binadan sağ çıktıklarını anlatan Adnan Gul de yaşadıkları olay nedeniyle çocuklarının geceleri uyumakta zorlandığına dikkati çekti. Kendilerine sahip çıkan Türkiyeye ve Türk vatandaşlarına minnettar olduklarını dile getiren Gul, şunları kaydetti:
     Humustan Esedin zulmünden kaçıp bize sığınanları misafir ettiğimiz için evlerimiz bombalandı. Üstümüzdeki elbiselerle Türkiyeye geldik. Gaziantepte bir ev kiraladık. Burada vatandaşlar ve dernekler bize çok yardım ediyor. Türk insanı çok sıcak. Bize çok iyi davranıyorlar. Yataklarımızı, halılarımızı, sobamızı her şeyimizi yardımseverlerden aldık. Çocuklarımızın karınları yardımlar sayesinde doyuyor.
     Gul, ülkesindeki savaşın bir an önce sona ermesi temenni ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yakınlarını kaybetti, çocuklarından haber alamıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER