Yakutiyede kurbanlık satış ve kesim yerleri

Yakutiyede kurbanlık satış ve kesim yerleri belirlendi


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde kurbanlık satış ve kesim yapılacak alanlar belirlendi.
     Yakutiye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların huzur içerisinde bayram geçirmesi için tedbirler alındığı belirtildi.
     Yakutiye Kaymakamlığı, Yakutiye Belediyesi ve diğer kurumların koordinasyon toplantısı, yeni yayvan Pazarı ile Şükrü Paşa mahallesi Eko pazar yerini kurban satış yerleri olarak belirledi.
     Şehitler mahallesi pazar yeri, Sanayi mahallesi Dikmen sokak pazar yeri, Şükrüpaşa mahallesi Eko pazar yeri, terminal yanı ile özel et kombinaları, kurbanlık kesim yerleri olarak belirlendi. Vatandaşın ihtiyacının karşılanması amacıyla kurbanlık kesim yerlerinde bayram süresince din görevlisi, emniyet mensupları, veteriner hekim, Yakutiye toplum sağlığı icapçı olarak sağlık personeli görev yapacak.
     Kurbanlıkların satış ve kesim yerleri dışındaki yerlerde kesilmesine müsaade edilmeyeceği, uymayanlar hakkında 406 ile 803 lira arasında ceza uygulanacağı belirtildi. Kurbanlık kesim fiyatları tosun için 110, inek ve düve için 90 lira, küçükbaş hayvan için 50 lira olarak belirlendiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yakutiyede kurbanlık satış ve kesim yerleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER