Yalovada folklor festivali

Yalovada folklor festivali


YALOVA (A.A) - Yalova Turizm ve Folklor Araştırma Geliştirme Derneği (TUFAG) tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Festivaline bu yıl 13 ülkeden 14 topluluk katılacak.
     TUFAG Başkanı Tanju Üstün, geleneksel olarak düzenlenen halk dansları festivalinin bu yıl da renkli geçeceğini belirtti. Üstün, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivale bu yıl Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Kırım, Yunanistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Karadağ, Ukrayna, Gürcistan, Meksika, Taiwan ve Hırvatistandan 14 ekibin katılacağını söyledi.
     13 ülkeden yaklaşık 400 kişilik bir grubun ile gelmesini beklediklerini kaydeden Üstün, Bizim amacımız Yalova halkına ve komşu ilçelerimize farklı ulusal kültürleri ve danslarını tanıma olanağı sunmak, bu değerleri Yalovanın geleneksel kültür potası içerisinde kaynaştırmak, kentimizi dünyanın folklorik merkezlerinden biri olarak lanse etmektir. Yine gelişen iletişim olanakları çerçevesinde gittikçe küçülen dünyada, sanayileşmenin doğal sonucu gibi görülerek ikinci plana itilen geleneksel kültürel değerlerin unutulmasını önlemek ve karşılaştırma olanağı sağlayarak çağdaş normlarda bilimsellik çerçevesinde yeniden gündeme getirmeyi amaçlıyoruz dedi.
     13 Temmuz 2012de start alacak festival 18 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ile son bulacak. Festival kapsamında Yalovaya gelecek olan ekipler, komşu il ve ilçelerde de gösteriler gerçekleştirecek.
    
     Muhabir: Nedim Güler
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovada folklor festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER