Yalovada inşaat atıkları sahası çalışması

Yalovada inşaat atıkları sahası çalışması


YALOVA (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, inşaat yıkıntı atıkları için yeni bir depolama sahasının açılacağını bildirdi.
     Ulukaya, yaptığı yazılı açıklamada, Altınova ilçe sınırları içerisinde izinli 2 adet hafriyat toprağı döküm sahası olduğunu belirtti.
     İnşaat atıkları ile ilgili olarak ise henüz izinli bir sahanın bulunmadığını ifade eden Ulukaya, şunları kaydetti:
     "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak Yönetmeliğin uygulanmasına yönelik işbirliği ve koordinasyonu sağlamak için Yalova sınırları içerisindeki tüm belediye başkanlıklarının ve ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile depolama sahası belirleme komisyonu oluşturulmuştur. Oluşturulan komisyon inceleme ve toplantılar yapmak suretiyle İlimizdeki potansiyel sahaları belirlemiştir."
     Kısa süre içerisinde inşaat yıkıntı atıkları sahasını kurmak istediklerini bildiren Ulukaya, şöyle devam etti:
     "Komisyonun çalışmaları ile tespit edilen Altınovanın Karadere mevkisinde terk edilmiş taş ocağı için İl Müdürlüğümüz ve Altınova Belediye Başkanlığının yoğun uğraşıları sonucunda 3. sınıf depolama sahası için izin süreci tamamlanma aşamasına gelmiştir. Alanın uygunluğu ile ilgili Mahalli Çevre Kurul Kararı alınmış ve Bakanlığımıza gönderilmiştir. Bakanlığımızca da alana ait mali fizibilite raporu uygun bulunmuş olup, ön tahsis işlemleri için Orman Genel Müdürlüğüne bildirilmiştir."
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalovada inşaat atıkları sahası çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER