Yalovada jandarma erlerin yemin töreni

Yalovada jandarma erlerin yemin töreni


YALOVA (A.A) - Yalova İl Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 349. kısa dönem jandarma erler yemin etti.
     İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay İlhan Çetinkaya, Raif Dinçkök Kültür Merkezindeki törende yaptığı konuşmada, askerlik mesleğinin kutsal olduğunu söyledi.
     Konuşmasında askerlere hitap eden Çetinkaya, İçeceğiniz ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün emirlerle mutlak ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. İçeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal hizmeti en iyi şekilde yerine getireceksiniz dedi.
     Konuşmanın ardından 349. kısa dönem erler yemin etti. Daha sonra birlikte başarı gösteren erlere takdir belgesi verildi.
     Erlere takdir belgelerini Yalova Valisi Esengül Civelek, Yarbay Çetinkaya ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz takdim etti.
     Ödül töreninin ardından 349. kısa dönem erler adına birliğe ilk katılan Jandarma Er Ali Çağıl, yaş kütüğüne plaket çaktı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada jandarma erlerin yemin töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER