Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: -Yalovada 2012de tüm sektörlerde yapılan yatırım, 160 milyon lira


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalovada 2012de tüm sektörlerde yapılan toplam yatırım, 160 milyon lira dedi.
     AK Parti Merkez İlçe Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Coşkun, 2023 hedeflerine 10 yıl kala Yalovada yapılan yatırımların hızla devam ettiğini söyledi.
     Yalova Belediyesi bünyesinde sektörler bazında yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Coşkun, İhtiyaçları karşılamanın ötesinde yüksek yaşam standartlarına kavuşmak için yapılan proje, yatırım ve destekler her geçen gün artıyor dedi.
     Coşkun, eğitime büyük önem verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Eğitim alanında 15 milyon 500 bin liralık yatırım yaptık. 2012 sonu itibariyle ilimizde toplam 37 bin 563 öğrencimiz okula gitmekte, 169 okulda, 2 bin 257 öğretmen ve 245 idareci görev yapmaktadır. 4+4+4 eğitim sistemine geçiş sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiştir. 5 imam hatip ortaokulu açılmıştır. 10 lisemizde 292 akıllı tahta kurulumu yapılmış, 322 öğretmenimize FATİH projesi kapsamında eğitim verilmesi sağlanmıştır. 2008 Haziranda başlayan Hayat Boyu Öğrenme Projesi 2012 Ağustosa kadar devam etmiştir. Bu proje kapsamında, 3 bin 63 kişi okur-yazar duruma getirilmiştir.
     Yalovada her türlü ihtiyacın giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Coşkun, Yalovada 2012de tüm sektörlerde yapılan toplam yatırım, 160 milyon lira. İlimizde birçok yatırımın olduğunu görüyoruz. Bu yatırımlar 2013te de devam edecek diye konuştu.
     Toplantıya katılan Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan da yatırımların önemine dikkat çekerek, yatırımların geleceğe dönük uzun vadeli yatırımlar olduğunu ve geleceğin Yalovasını oluşturmak için yatırımlar yaptıklarını ifade etti.
    
     -AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Aslandan ziyaret
    
     AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Yalova Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ahmet Altıneri ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Aslan, AK Parti iktidarından önce sağlık alanında ayrımların olduğunu söyledi. Aslan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sağlık hizmetlerinin bir çatı altında toplandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Şimdi, isteyen, istediği yerde hizmet alabiliyor. Yapılan bir anketin rakamlarına göre, sağlık alnındaki hizmetler, yüzde 68le birinci sırada. Yani halkın memnuniyeti noktasında hükümetin en başarılı icraatları içerisinde sağlık hizmetlerindeki iyileştirmeler yer alıyor. Hükümetin sağlık alanında yaptığı yenilikler devrim niteliğindedir.
     Yalova Hastaneler Birliğinin, hastanelerin daha verimli çalışmasını sağlayacağını bildiren Altıner de, Artık ilimizdeki hastaneler, Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olacak. Sağlık kurumları arasındaki koordinasyon da daha iyi sağlanacak. Böylece bürokrasi işlerinin daha hızlı yapılmasını gerçekleştirecek. Birliğin hedefi, sağlık hizmetinin daha iyi hale getirilmesi ve maliyetlerin azaltılmasıdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER