Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -7-19 Yaş Aile Rehberliği Programına katılan velilere sertifika verildi


YALOVA (A.A) - Yalova Sevim Göğez İlk ve Ortaokulunda düzenlenen 7-19 Yaş Aile Rehberliği Programına katılan 20 veliye sertifikaları verildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, okulda düzenlenen törende, programın, 7 ile 19 yaş arasında çocuğu olan ebeveynlerin, çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda geliştirildiğini söyledi.
     Programa katılan ebeveynlerin önemli bilgi ve beceri kazandıklarını ifade eden Yurtman, Ergeni tanımak, iletişim, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilmek, geleceği planlamak gibi konularda velilere eğitim verildi dedi.
     Konuşmanın ardından Yurtman, eğitime katılan 20 veliye sertifikalarını dağıttı.
    
     -Yalova İl Koordinasyon Kurulu-
    
     Yalova İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
     Vali Esengül Civelek başkanlığında, İl Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, kamu yatırımı yapan kuruluşların yetkilileri, kurum amir ve müdürleriyle belediye başkanları ve kaymakamlar katıldı.
     Toplantıda 2012 yılı yatırımları hakkında bilgi verildi. 260 projenin bulunduğu Yalovada, 116 projenin bittiği, 104 projenin devam ettiği, 18 projeye başlandığı ve 22 projenin ise ihale aşamasında olduğu kaydedildi.
     İldeki yatırımların toplam bedeli, 2 milyar 497 milyon 320 bin lira olarak açıklandı. 2012de projelerin toplam ödeneğinin 380 milyon 931 bin lira olduğu, bunun 212 milyon 480 bin lirasının harcandığı dile getirildi.
     Yatırımlarda en büyük payı ulaştırma sektörü aldı. Sektörün proje bedellerinin toplamının 2 milyar 295 bin lira olduğu, bunun 141 milyon 587 bin lirasının 2012de harcandığı ifade edildi.
     Tarım sektöründe 38 proje bulunurken, ulaştırmada 10, turizmde 1, enerjide 22, eğitim ve sporda 31, sağlıkta 4, diğer kamu hizmetlerinde ise 154 proje oluşturulduğu bildirildi.
     Vali Civelek, kamu yatırımlarının düzenli şekilde ilerlemesinden dolayı tüm kurum temsilcilerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER