Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: -Yalova, öğrenci başına düşen sınıf, kapasite ve öğretmen karosu ile hakikaten sıkıntısız ve problemsiz illerin arasında ve başında


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova, öğrenci başına düşen sınıf, kapasite ve öğretmen karosu ile hakikaten sıkıntısız ve problemsiz illerin arasında ve başında dedi.
     Coşkun, İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve partililerle birlikte Sevim Göğez İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti. Yalovada 2013 yılının eğitim alanında yatırım yılı olacağını belirten Coşkun, şöyle konuştu:
     2013 eğitimde ciddi bir yatırım yılı olacak. Sevim Göğez okulumuzun olumsuz şartlardan bugün bu noktaya geldiği gibi birkaç tane okulumuzun da bu tür sıkıntıları var. Ek bina talebi var, spor salonu talebi var, yurt talepleri var. Tüm bunlar bizim meselemiz. Tüm bunlar benim meseleme ve derdim. İnşallah 2013te de güzel gelişmeler olacak. Yalova derslik ve rahatlık anlamında Türkiyede ilk ondaki illerimiz arasında. Yalova öğrenci başına düşen sınıf, kapasite ve öğretmen karosu ile hakikaten sıkıntısız ve problemsiz illerin arasında ve başında. Daha iyiye gitmek için adımlarımız atıyor, çalışmalarımıza devam ediyoruz.
     TBMMde oluşturulan Üstün Zekalı Çocukları Araştırma Komisyonuna üye olduğunu hatırlatan Coşkun, şöyle devam etti:
     Bu komisyon çalışmalarını tamamladı ve rapor yazım aşamasına geldi. Çok detaylı bir çalışma ve tarama süreci geçirildi. Artık eğitim camiasının gündemine üstün zekalı çocuklar girdi. Bundan sonra bu güne kadar üstün zekalı oldukları için birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalan bu kesime bundan sonra pozitif ayrımcılık yapılacaktır. Bu kesime yönelik okullarda yeni sınıflar açılacak. Bu kesimin ülkemizin geleceğine katkı sağlaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Gerekli yasal düzenlemenin de önümüzdeki günlerde çıkmasını bekliyorum.
    
     -AK Partili heyetten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ziyaret-
    
     AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan ve yönetim kurulu üyeleri Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını ziyaret etti.
     AK Parti heyeti burada Vakıf Müdürü Sevgi Kılıçtan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sosyal devletin yapması gereken her şeyin yerine getirildiğine dikkat çeken Pehlivan, Anayasaya sosyal devlet yazmakla sosyal devlet olunmuyor. Sosyal devlet bu şekilde oluyor. Sosyal devlet ihtiyacı olan insanlara kol kanat germekle olunuyor. AK Parti bugüne kadar gelmiş geçmiş verilen en büyük sosyal desteği sağlıyor. Kurumumuz herkese açık. Vatandaşlarımız devletin gücünü hissedecek diye konuştu.
     Kılıç ise çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2012 verilerini açıklayan Kılıç, şunları kaydetti:
     2012 yılında 5 bin 907 haneye ani yardım yapıldı. Sadece merkezdeki sayı bu. 5 milyon 737 bin lira yardım ulaştırdık. 5 bine yakın ailemizin genel sağlık sigortasını yaptık. Amacımız sosyal güvencesiz vatandaş kalmasın. Şu anda bin 74 ailenin kömürü ulaştırıldı. Hedefimiz bin 300 aile. 226 ton kömür stokumuz var. Başvuran ve şartları uyan herkese kömür ulaştırdık. Gelir getirici projelerimiz var. Bir tane berber ve terzi dükkanı açtık. Bunlar için 15er bin liralık destek verdik. Gıda yardımını artık para olarak ödeniyor. Gıdadan çok şikayet alınıyor. Bu yüzden nakdi yardım veriliyor. Dul kadınlara da artık yardım veriliyor.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER