Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası


YALOVA (A.A) - Memur-Sen tarafından başlatılan Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası kapsamında Memur-Sen Yalova Şubesi imza standı açtı.
     Cumhuriyet Caddesi üzerinde açılan imza kampanyası standına tüm Yalovalıları destek vermeye davet eden Memur-Sen İl Başkanı Zekeriya Yayla, amaçlarının kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi olduğunu söyledi.
     Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünü takdir ettiklerini ve desteklediklerini belirten Yayla, şöyle konuştu:
     Ancak bu, derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlüktür. Öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir. Saydığımız gerekçelerden dolayı saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz.
    
     -Yalova Belediyesinden sokak hayvanlarına yuva-
    
     Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, sokakta yaşayan kedi ve kuşlara yönelik hazırlanan yuvaları ildeki hayvan sevenlerle paylaştı ve görüşlerini aldı.
     Koçal, ildeki hayvan sevenlerle Belediye Meclis Salonunda buluştu. Koçal, amaçlarının sokak hayvanlarına yönelik gelen talepler üzerine bu çalışmaya başladıklarını kaydetti. Bu talepleri yerine getirirken hayvan sevenlerin görüşlerini almak istediklerini belirten Koçal, gelen teklifleri dinledi.
     Toplantıda her mahallede kediler için kafes şeklinde yuvaların yerleştirilmesi fikri ortaya atıldı. Koçal, bunu yerine getirmek için çalışmaların yapılacağını kaydetti. Koçal, kuş yuvaları için de direklerin kurulması teklifini de değerlendireceklerini kaydetti.
    
     -Talep odaklı değil, arz odaklı çalışıyoruz-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yalova İl Müdürü Hilmi Uzun, Artık talep odaklı değil, arz odaklı çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin bize gelmesini beklemiyor, biz onlara gidiyoruz dedi.
     Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlük çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sosyal bir devletin gerekliliklerini Yalovada müdürlük olarak yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Uzun, Bütün çaresizleri, dezavantajlı kesimleri yani kimsesiz çocuklarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz, şiddete maruz kalanlarımız başka türlü problemlerle karşı karşıya kalanlarımızın tamamının yanında olma odaklı bir çalışma içindeyiz diye konuştu.
     Sosyal hizmetteki anlayışın değiştiğini ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
     Artık talep odaklı değil arz odaklı çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin bize gelmesini beklemiyor, biz onlara gidiyoruz. Onları bulundukları durumdan daha iyi konuma getirmek çabası içerisindeyiz. Çevresinde sıkıntılı biri varsa bunu halk bize bildirsin. Biz gereğini yaparız. Yeni hizmet binamız oluştu. Ciddi bir yapılanma içerisindeyiz.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER