Yalova Belediye Başkanı Koçal:

Yalova Belediye Başkanı Koçal: -Yalovanın güney istikametinde plansız alanı kalmayacak


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalovanın güney istikametinde plansız alanı kalmayacak dedi.
     Koçal, yaptığı açıklamada, Şubat veya Mart aylarında 2023 yılının Yalovasının imar planlarını hazırlamak istediklerini söyledi. 2023 yılının planlarının şimdiden hazır olması gerektiğine değinen Koçal, Eğitim, sağlık, spor alanlarının belirlenmesi lazım. Çok ciddi bir çalışma başlattık. Bununla ilgili her CHP ve AK Parti il başkanlarına bilgi verdim. Böyle bir çalışma başlattık sizin de yaklaşımlarınız, önerileriniz varsa ya da uygun görmedikleriniz varsa söyleyin dedik. Bu Yalova için bu önemli dedi.
     Siyasi çekişmelere konu bırakmamak için çaba gösterdiklerini kaydeden Koçal, 2023e Yalovayı siyasi çekişmeyle değil, ortak konsensüsle girmek istiyoruz. Verdiğimiz bilgilerle ilgili bize dönecekler. Şubat veya Mart meclisinde bu iş biter diye konuştu.
     İmar çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Koçal, şöyle konuştu:
     Yalovanın güney istikametinde plansız alanı kalmayacak. Bütün binlik planlar tamamlanmış olacak. Oralarda iyi planlar yapacağız. Hem konut hem sosyal alanlarla ilgili. Ciddi planlar hazırladık. Alt taslağı hazır. Geri dönüşte konsensüs sağlanan konular hakkında bilgilendirme yapacağım. Yalova için en önemli bir proje. 2023 planın yaparken ortak akıl fikir olsun istiyoruz. İnşallah 2023ün iyi bir planını yapmış olacağız. Bursa istikametinde bizim bütün 25 binlik planlarımız var. Bu sadece binlik ve 5 binlik planlarla ilgili bir çalışma olacak. Yalovayı 2023e hazırlayacağız.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalova Belediye Başkanı Koçal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER