Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güleç: -Hayvancılık SOS vermeye başlamıştır. Hükümet hayvancılığı devam ettirmek için çözümler bulmalıdır


YALOVA (A.A) - Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç, Hayvancılık SOS vermeye başlamıştır. Hükümet hayvancılığı devam ettirmek için çözümler bulmalıdır dedi.
     Güleç, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde hayvancılığın kötü bir noktaya doğru gittiğini öne sürdü. Birçok çiftliğin satışa çıkarıldığına iddia eden Güleç, 2010 yılında desteklerle hayvancılığa girenlerin birçoğu çiftliklerini satıyorlar. Bu da hayvancılığın ne kadar zor durumda olduğunu gösterir dedi.
     Yaşanan zamların besicileri kötü şekilde etkilediğine değinen Güleç, Samanın balyası 15 liraydı, yağmur yağdı 17 liraya çıktı, kar yağdı 20 liraya çıktı. Yem fiyatları 40 liraydı, 45 liraya çıktı. Kesim fiyatları düştü ve çok muazzam inek kesiliyor. Bu da damızcılığın sonu demektir ifadelerini kullandı.
     Hayvancıkta yaşanan sıkıntının çözümü için çalışmalar yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Güleç, şunları kaydetti:
     Çözüm için yem desteği artırılmalı. Bir an önce okul sütünün başlatılması ve süt fiyatlarının artması gerekmektedir. Hayvancılık SOS vermeye başlamıştır. Hükümet hayvancılığı devam ettirmek için çözümler bulmalıdır.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Cem Şan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER