Yamaç paraşütçüler soğuk havaya aldırış etmiyor

Yamaç paraşütçüler soğuk havaya aldırış etmiyor

Erzincan'da Çakırman Havacılık Spor Kulübü'ne bağlı sporcular, soğuk havaya rağmen adrenalin tutkunluğundan vazgeçemiyor. 10 yamaç paraşütü sporcusu 2 bin rakımla Çakırma Tepesi'nden soğuk havaya rağmen uçuşlarını gerçekleştiriyor. Gerekli kışlık giyecekleri giyindiklerini vurgulayan yamaç paraşütü sporcuları, uçmayı çok sevdiklerini ve yaz kış bu sporu yapmaya çalıştıklarını belirttiler.

Çakırman Havalılık Spor Kulübü'ne bağlı sporcular, karla kaplı 3 bin 549 rakımlı Keşiş Dağları'nın eteklerinde bulunan 2 bin rakımlı Çakırman Tepesi'nden soğuk havaya aldırış etmeden yamaç paraşütü yapıyor. Hava sıcaklığının yer yer sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bölgede sporcular, heyecanlarını en üst seviyede tutmak maksadıyla uçuş yaptıkları alandan havalanarak, yaklaşık 20 dakika havada kaldıktan sonra inişlerini gerçekleştiriyor.

Adrenalinin yaşandığı Erzincan'da yaz ve kış aylarında bu sporu yapmaya devam ettiklerini belirten sporcular, "İnsanlar kış gelince kayak yapmaya gidiyor. Ama biz yamaç paraşütü yapmaya özen gösteriyoruz. Havada soğuktan üşüyoruz ve zaman zaman da soğuktan vücudumuz uyuşuyor. Ama zevk aldığımız için soğuğu unutuyoruz ve uçmaya devam ediyoruz." dediler.
CİHAN
<< Önceki Haber Yamaç paraşütçüler soğuk havaya aldırış etmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER