Yanık Birimi 354 hastaya baktı

Yanık Birimi 354 hastaya baktı -Malatya Devlet Hastanesinde kurulan 4 yataklı birimde, Mardin, Şırnak, Bingöl, Siirt ve Şanlıurfadan 6 ayda 354 hasta tedavi edildi


MALATYA (A.A) - Malatya Devlet Hastanesinde kurulan Yanık Biriminde 6 ayda 354 hastaya bakıldı.
     Birim sorumlusu Çocuk Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Birsen Harma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane bünyesinde yaklaşık 6 ay önce kurdukları birimde 4 yatak kapasitesi bulunduğunu söyledi.
     Devlet Hastanesi bünyesinde böyle bir birime ihtiyaç olduğunu ifade eden Harma, birimde 6 ayda poliklinik ve servis hastası 354 kişinin tedavi edildiğini ve bunun önemli bir rakam olduğunu belirtti.
     Yanık tedavisinin zor olduğunu vurgulayan Harma, bu nedenle hastaların mağdur kaldığı bir travma olan yanıkların az sayıda merkezde tedavi edildiğini dile getirdi. Harma, gelen talepler ve ihtiyaca binaen hastane bünyesinde böyle bir birim kurmaya karar verdiklerini kaydetti.
     Birime Malatya dışında civar illerden de pek çok hastanın başvurduğunu anlatan Harma, Siirt, Mardin, Şırnak, Bingöl ve Şanlıurfadan hastaların tedavi için kendilerine başvurduğunu söyledi. Harma, söz konusu illerin idari mülki amirlerinden de teşekkür yazıları aldıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yanık Birimi 354 hastaya baktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER