Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı

Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı -Akdeniz Tanıtım AŞ Genel Müdürü Onkar: Fuara bu yıl geçen yıla göre yüzde 22lik artışla 30 binin üzerinde ziyaretçi ilgi gösterdi


ANTALYA (A.A) - 20. Yapex Yapı Fuarı ile bu yıl ilk kez eş zamanlı düzenlenen Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarını bu yıl, geçen yıla göre yüzde 22lik artışla 30 binin üzerinde ziyaretçinin gezdiği bildirildi.
     Akdeniz Tanıtım AŞ Genel Müdürü Fatih Onkar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede ilk kez düzenlenen Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarını gezen ziyaretçilerin yapı endüstrisindeki yenilikleri görmenin yanında, tarih ve kültür anlamında da güzel bir doygunluk yaşama şansı bulduklarını belirtti.
     Yapı Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Restorasyon Fuarını gezen ziyaretçilerden ve katılımcılardan güzel sözler duymalarının Yapexin 20nci yılında kendilerini daha da heyecanlandırdığını ifade eden Onkar, şunları kaydetti:
     Yapexin 20nci kuruluş yılında eş zamanlı düzenlenen Restorasyon Fuarı ile heyecan dolu günler yaşadık. Tarihi Kentler Birliği ile Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) paydaşlığında düzenlenen, Türkiyenin ilk Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı, renkli ve çok katılımlı bir fuar oldu. Diğer yandan ziyaretçilere tarihi ve kültürel dokuların paylaşımı konularında güzel doygunluk yaşama fırsatı ve şansı oluşturdu. Geçen yıl 26 binin üzerinde ziyaretçinin gezdiği Yapex Yapı Fuarını bu yıl Restorasyon Fuarına olan büyük ilgi nedeniyle ilk üç günde geçen yıla göre yüzde 22lik bir artışla 30 binin üzerinde ziyaretçi ilgi göstermiş, yapı ve restorasyon alanlarında hedefler aşılmıştır.
     Onkar, bu yıl ilki gerçekleşen Yapex Restorasyon Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarının bundan sonra iki yılda bir düzenleneceğini belirterek, 2013te gerçekleşecek 21. Yapex Yapı Fuarı hazırlıklarına şimdiden başladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Antalya
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER