Yardım beklemek yerine traktörüyle yardıma koşuyor

Yardım beklemek yerine traktörüyle yardıma koşuyor -Kastamonuda çocukken geçirdiği havale sonucu iki ayağını kaybeden kişi, gençlik döneminde akülü araba ve tekerlekli sandalye alma imkanı olmayınca özel dizayn ettiği traktör


KASTAMONU (A.A) - Esra Karamuk - Kastamonuda çocukken geçirdiği havale sonucu iki ayağını kaybeden kişi, gençlik döneminde akülü araba ve tekerlekli sandalye alma imkanı olmayınca özel dizayn ettiği traktörü 20 yıldır ustalıkla kullanıyor.
     Üç buçuk yaşında geçirdiği yüksek ateşli havale sonucu iki ayağını kaybeden İhsan Kuşoğlu (39), inanç ve azmin hiçbir engeli tanımadığını bir kez daha gösterdi.
     Hayata küsmek yerine mücadele etmeyi tercih eden Kuşoğlu, gençlik döneminde akülü araba veya tekerlekli sandelye alma imkanı bulamayınca evdeki traktörü kullanabileceği şekilde özel dizayn etti. Traktördeki gaz,fren ve debriyaj pedallarını kullanabileceği şekilde yeniden düzenleyen Kuşoğlu, bu traktörü 20 yıldır ustalıkla kullanıyor. Kuşoğlu, hatta traktörle arazi sürerek, saman taşıyarak köylülerin imecesine katılıyor.
    
     -Süremezsin diyorlardı imeceye çağırıyorlar-
    
     Doğduğu ve büyüdüğü Karaş köyü Kuş mahallesinde 38 yıl yaşadıktan sonra Kastamonu merkeze taşınan Kuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Traktörün aparatlarını kendim yaptım. Yapamayacağım hiçbir iş yok. Araba da kullanıyorum diye konuştu.
     Hiçbir zaman kendisini engelli olarak görmediğinin altını çizen Kuşoğlu, şunları kaydetti:
     Engelli oldum. Ama hiçbir zaman hayata küsmedim. Engelliyse Bu ölmüştür artık, evde camın önünde otursun deniliyor. Önce ben bunu aştım. Benim de binecek akülü arabam, tekerlekli sandalyem yoktu. Ben de ilk önce traktörle başladım. Herkes Sen bu işi yapamazsın, bu traktörü süremezsin dediler. Şimdi de komşularım devamlı imeceye çağırıyorlar. Onlar da artık benim engelli olduğumu unuttular.
     Kuşoğlu, köy işlerini çok sevdiğini belirterek, 20 yıldır traktör kullanıyorum. Tarlada çift sürmeyi, gölgede traktör üzerinde dinlenmeyi seviyorum ifadelerini kullandı.
     Engelli insanın da bir şeyler yapabileceğine inandığını vurgulayan Kuşoğlu, şöyle devam etti:
     Çok arkadaşım beni örnek olarak görüyor. Tüm engelliler oturup bakım parası engelli maaşı almak yerine bir şeylerle uğraşmaya çalışsın. Kendilerini tamamen işe yaramaz görmesinler. Ben engelliyim onu yapamam diye bir şey yok. Benim yapamadığım bir şey hiçbir zaman olmadı ve olmayacak. Engelli maaşı almak başka, çalışıp para almak başka. Hep bu amaçla çalıştım.
     Ehliyet aldıktan sonra işe arabayla gidip geldiğini vurgulayan Kuşoğlu, 3 yıl önce Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde çalışmaya başladığını kaydederek, izin günlerinde köyde tarımla uğraştığını, traktörle tarla, bahçe sürmeye devam ettiğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yardım beklemek yerine traktörüyle yardıma koşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER