Yaşlı bakım kursu katılımcılarına sertifikaları verildi

Yaşlı bakım kursu katılımcılarına sertifikaları verildi


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliği koordinasyonunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yürütülen Yaşlı ve Hasta Bakımı Kursuna katılanlara sertifikaları verildi.
     Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay, İl Halk Sağlığı Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika töreninde, yaşlılığın hayatın özel bir dönemi olduğunu belirtti.
     Yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran en değerli varlıklar olduğunu vurgulayan Umay, yaşlılık döneminin itibar gerektirdiğini, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerektiğini söyledi.
     Avrupada olduğu gibi Türkiyede de yaşlı nüfusunun giderek artığını hatırlatan Umay, bu nedenle pek çok alanda olduğu gibi hasta ve yaşlı bakım hizmetlerinde de profesyonelleşme talebinin artığını ifade etti.
     Medeni bir toplum olmanın en önemli özelliklerinden birinin de toplumun yaşlısına, engellisine, hastasına ve yoksuluna sahip çıkması olduğunu kaydeden Umay, proje çerçevesinde kursiyerlere verilen eğitimin önemine dikkati çekti.
     Düzenledikleri kursla 30 kursiyere 400 saatlik teorik, 120 saatlik de pratik eğitim verildiğini belirten Umay, kursiyerlerin bu alanda oluşan ihtiyaca katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
     Umay, daha sonra kursiyerlere sertifikalarını verdi, kurs birincisine çeyrek altın hediye etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Yaşlı bakım kursu katılımcılarına sertifikaları verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER