Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Karsta ilkokul öğrencileri, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini ziyaret etti


KARS (A.A) - Karsta ilkokul öğrencileri, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini ziyaret ederek, yaşlı ve engellilerle görüştü.
     Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğretmenlerinden Armağan Bulut, Meryem Yılmaz, 15 öğrenci ve 2 veliyle yaptıkları ziyarette, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdür Yardımcısı Ebru Aküzüm tarafından karşılandı.
     Bakım merkezinde kalan yaşlıların elini öpen öğrenciler, karanfil hediye etti. Zihinsel engellilerin kaldığı evi de ziyaret eden öğrenciler, fotoğraf çektirdi.
     Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Erol Batu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür ziyaretlerin daha da çoğalmasını istediklerini ifade ederek, ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
     Öğrencilerin örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Batu, Burada kalan özel gereksinimli bireylerimizle kaynaşmak, onların yaşadığı yeri görmek öğrencilerimiz açısından çok anlamlı ve faydalı olmuştur dedi.
     Rehber öğretmeni Armağan Bulut da yaşlı ve engellileri ziyaret etmenin, öğrenciler adına bir farkındalık yaratmak için uygun olacağını düşünerek böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Karsta üç yıldır faaliyet gösteren kuruluşu tanımak ve öğrencilere anlatmanın da çok faydalı olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti:
     Yaşlılarımız dünle bugün arasında köprü kuran, gelenek, görenek ve kültürümüzün yarınlara taşınmasını sağlayan değerlerimizdir. Çevresinden ilgi ve sevgi gören yaşlılarımız daha sevecen, sağlıklı ve hayata daha bağlı yaşamaktalar. Ayrıca unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Onun için gerek engelli, gerekse yaşlı insanlarımızı ilgi ve sevgimizden mahrum bırakmamalıyız. Bu ziyaretimizle öğrencilerimizin de topluma adapte olmalarını, erken yaşta kültürümüzü ve değerlerimizi öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER