Yaşlılara Saygı Haftası

Yaşlılara Saygı Haftası -Beypazarı, Çubuk ve Kazanda çeşitli etkinlikler düzenlendi


ANKARA (A.A) - Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Beypazarı, Çubuk ve Kazan ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Kazan Akıncı Lisesi ve Halk Eğitim Merkezinin birlikte hazırladıkları Her Yaş Ayrı Bir Renktir Hayatımızda projesi çerçevesinde öğrenciler özel bir huzurevini ziyaret etti.
     Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Akıncı Lisesinde düzenlenen programda öğrenciler ve halk eğitim kursiyerleri, hazırladıkları gösterileri sundu. Programı Kaymakam Veysel Beyru, 4. Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Murat Yıldırım ve Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Sarı da izledi.
     Kaymakam Veysel Beyru, belediye ile birlikte oluşturdukları bir ekiple Kazanda 2 bin yaşlının evinin kapısını çaldıklarını ve onlara Biz sizlerin farkındayız ve sizler için neler yapmamızı istiyorsunuz- diye sorduklarını söyledi.
     Beyru, Anketten Kapımızı çalan bir el istiyoruz şeklinde bir sonuç çıktı. Elbette ki bu bizim hem insan olarak hem de idareci olarak görevimiz. Ancak bu şekilde sıkıntıların üstesinden gelebiliriz. Yaşlılık bir gün bize de gelecek. Zaman geçmeden biz de yaşlılarımızı arayıp sormalı, sıkıntılarına çareler aramalıyız dedi.
     Her Yaş Ayrı Bir Renktir Hayatımızda adlı sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Olcay Alparslan da proje kapsamında önce kendilerinin huzurevi sakinlerini ziyaret ettiklerini, daha sonra huzurevi sakinlerini ağırladıklarını söyledi.
    
     -AK Partiden kutlama-
    
     AK Parti Beypazarı İlçe Başkanı Avni Erdoğan Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Erdoğan, mesajında, gelenek ve görenekleri ayakta tutan, kültürün yarınlara taşınmasını sağlayan, hoşgörü ve deneyimleriyle gençlere yol gösterici olan yaşlıların, toplumu zenginleştiren en önemli, en değerli varlıklar olduğunu bildirdi.
     Yaşlıların tecrübelerinden yararlanabilmek, onların mutlu ve huzurlu olmaları ve yaşam kalitelerinin yükseltilerek en iyi koşullarda yaşatabilmeleriyle mümkün olacağını vurgulayan Erdoğan, İhtiyaçları olduğunda yanlarında olabilmek ve ilerleyen yıllarda herkesin benzer sorunlarla karşılaşabileceği bilinciyle onlara sahip çıkabilmek, sevgi ve saygıyı hiç eksiltmeden gösterebilmenin, büyüklere olan minnet borcunun gereği olduğunu bildirdi.
    
     -Başkan Özden Yaşlılar Haftasını kutladı-
    
     Çubuk ilçe Belediye Başkanı Lokman Özden de Yaşlılar Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Özden, Çubuk ilçesinin yaşlı dostu bir şehir olması adına birçok çalışma yürüttüklerini hatırlatarak, mesajında şunlara yer verdi:
     Bu noktada özellikle yaşlılarımıza hizmet veren kültür evini açtık. Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse yaşlılarımız da bizim için o kadar önemli olmalıdır. Geçmiş ile geleceğimizin köprüsü konumunda olan yaşlılarımıza her zaman sevgi ve saygımızı eksik etmemeliyiz.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yaşlılara Saygı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER