Yatalak hastanın kamyonetle taşındığı iddiası

Yatalak hastanın kamyonetle taşındığı iddiası -Gümüşhane Sağlık Müdürü Öztürk: Hastamızın her talebi sağlık kurumlarımızca değerlendirilerek gereği yapılmıştır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Yatalak hastayı kamyonetle taşıdılar başlıklı habere konu olan hastanın her talebinin, sağlık kurumklarınca değerlendirilerek gereğinin yapıldığını bildirdi.
     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında 2 gün önce yayımlanan Yatalak hastayı kamyonetle taşıdılar başlıklı habere değindi.
     Sağlık kurumlarına ulaştırılan taleplerin değerlendirilmesi ve karşılanması noktasında her türlü hassasiyetin gösterildiğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:
     Bu bağlamda haberde adı geçen Vesile Çakıcı isimli 69 yaşındaki hastamız, 1.5 yıl önce geçirmiş olduğu serebrovasküler hastalık nedeni ile felçlidir. Yürüyebilen hastamız yakın zamanda yatağa bağımlı hale gelmiştir. Hastamız yakınları tarafından 15 Temmuzda acil sağlık hizmetlerine yapılan başvuru sonrası Kürtün ilçesine bağlı 1,5 saat mesafedeki Büyükoba Yaylasından ambulansla alınarak Kürtün İlçe Hastanesine getirilmiştir. Hastanemizce gerekli tahlil, tetkik ve tedavileri yapılan hastamız, tekrar ambulans ile yayladaki ikametine bırakılmıştır. 30 Temmuzda bağlı bulunduğu aile hekimi tarafından evde sağlık hizmeti kapsamına alınan hastamız, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezine bildirilmiştir. Koordinasyon merkezimiz tarafından kendisine mevcut rahatsızlığı göz önünde bulundurularak ve hasta yakının talebi üzerine bir adet fonksiyonlu karyola, katlanabilir ortopedik yatak ve bir adet havalı yatak verilerek mevcut rahatsızlıklarının tedavisine elverişli ortam hazırlanmıştır. Hastamız aile hekimimizce evde sağlık hizmetleri kapsamında kontrol programına alınmıştır.
     Hasta yakınları tarafından 1 Eylül tarihinde 112 çağrı merkezi aranarak hastanın yatak yaralarının ilerlemesi gerekçesiyle ambulans talebinde bulunulduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     Hasta ambulansla Büyükoba Yaylasındaki ikametinden alınarak Kürtün İlçe Hastanesine getirilmiş, hasta yeri ayarlanarak Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Gümüşhane Devlet Hastanesinde plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı sağlık izninde olması nedeni ile hasta ortopedi ve travmatoloji uzmanı tarafından muayene edilerek yatırılmıştır. 3 gün Gümüşhane Devlet Hastanesinde takip ve tedavisi yapılan hasta, 4 Eylülde acil sevk ihtiyacı düşünülmemekle beraber plastik cerrahi hekimi görüşü alınması için bir üst hastane olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine ambulans ile sevk edilmiş, ilgili hastanenin yapmış olduğu tetkik, tahlil ve muayene neticesinde hasta evine gönderilmiştir. Evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezi ile iletişime geçilerek hastanın pansuman ve tedavisinin yürütülmesi için planlama yapılmış ve ilgili birimlere yazılı olarak talimat verilmiştir.
     Öztürk, 11 Eylül tarihinde hasta yakınlarının çağrı merkezinden tekrar talebi üzerine hastanın ambulans ile evinden alınarak Kürtün İlçe Hastanesine getirildiğini kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Kürtün İlçe Hastanesi tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ileri tetkik ve tedavi açısından Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Gümüşhane Devlet Hastanesi acil servisine hastayı görmesi için ortopedi ve travmatoloji uzmanı çağrılmıştır. Hasta ortopedi ve dahiliye uzmanlarınca değerlendirilmiştir. Hasta yakınları tarafından Trabzon ilinde tedavi olabilmek için sevk talebinde bulunulmuş olması nedeniyle hasta bilgileri nöbetçi hekimlerce 112 Komuta Kontrol Merkezine aktarılmış, hasta için plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı bulunan bir hastanede boş yatak aranmaya başlanmıştır. Boş yatak aranmakta iken hasta, yakınları tarafından acil servisten doktor izni olmaksızın alınarak götürülmüştür. Yaşanan olay hastanemiz acil servis çalışanları tarafından tutanak altına alınmıştır.
     Hastamızın her talebi sağlık kurumlarımızca değerlendirilerek gereği yapılmıştır. Bu haberin içeriğinde belirtilen iddialar ve hasta yakınlarının yapmış olduğu şikayetler hakkında İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlık Müdürlüğümüz tarafından da inceleme başlatılmıştır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Yatalak hastanın kamyonetle taşındığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER