Yaya ve trafik kültürünü yaygınlaştırma çalışması

Yaya ve trafik kültürünü yaygınlaştırma çalışması -Kurum sürücülerine yönelik yaya öncelikli trafik kültürü bilgilendirme toplantılarının ilki yapıldı


ANTALYA (A.A) - Kurum sürücülerine yönelik yaya öncelikli trafik kültürü bilgilendirme toplantılarının ilki yapıldı.
     Sürücülerin yaya kültürünü, yayaların da trafik kültürünü kazanmalarını benimsetecek davranış değişikliğini sağlamak amacıyla Antalya Valiliği koordinasyonunda yürütülen, Yaya Önceliğini ve Güvenliğini Sağlamak İçin Hayatboyu Öğrenme AB projesinin yaygınlaştırma çalışmaları Önce Yaya sloganıyla devam ediyor.
     Antalya Valiliğinin 30 Ekimde yayınlanan genelgesi doğrultusunda yaya öncelikli trafik uygulamalarının artırılması ve bu yönde toplumda farkındalığın güçlendirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında kamu ve sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerde görev yapan sürücülere yönelik bilgilendirme toplantıları başlatıldı.
     Toplantıların ilki, Antalya Valiliği Toplantı Salonunda yapıldı. Antalya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü proje yürütme ekiplerinin hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısına valilik birim amirleri ile kurum sürücüleri katıldı. Toplantıda, AB Projeleri Koordinatörü Baki Karaçay ve Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ tarafından katılımcılara bilgi verildi.
     Avrupa kentlerinde uygulanan yaya önceliği uygulamalarının tanıtıldığı video gösterimi sonrasında, katılımcı sürücülere araçlarına yapıştırmak üzere proje logolu Önce Yaya stickerleri dağıtıldı.
     Önce Yaya bilgilendirme toplantıları, önümüzdeki günlerde Antalyada görev yapan diğer kurum sürücülerine yönelik olarak devam edecek.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yaya ve trafik kültürünü yaygınlaştırma çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER