Yaz Kuran kurslarına yoğun ilgi

Yaz Kuran kurslarına yoğun ilgi


ADANA (A.A) - Yaz Kuran kurslarının başlaması nedeniyle Seyhanda camiler ve Kuran kurslarına yoğun ilgi gördüğü bildirildi.
     Seyhan Müftüsü Halil Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Yaz Kuran kursu verilen ve 500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Taşkent İlköğretim Okulundaki sınıfları ziyaret ettiğini belirtti.
     Okul bahçesinde öğrencilere konuşma yaptığını bildiren Uzun, şunları kaydetti:
     Bu milletin çocuklarına, milletin okullarında, milletimizin dini olan İslamı öğretmekten ve bu yavrularımızı önce Allah ve maneviyat düsturu ile yetiştirmekten, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)i bizlere tanıtmaya vesile olan Allaha binlerce hamd olsun. Maneviyatsız kesinlikle olmaz. Her yeşeren ağaçtır ama her ağaç meyve vermez ya da verdiği meyve yenilmez. Bu necip milletin çocuklarını hem yeşeren, dal budak salarak gölgesinden yararlanılan, verdiği meyve ile insanların gıdasını temin eden huzur ve huşu veren, açtığı tomurcukla etrafa güzel koku ve tebessümler salan bir fidan gibi yetiştirmek istiyoruz. Topluma kazandırmak istiyoruz. Bu çocuklar zaten bu okulun çocuklarıdır. Tatille beraber Milli Eğitim Müdürlüğünden Diyanet İşleri Başkanlığına iki aylığına devredilmiş ve dini eğitime başlanmıştır. Bu vesile ile Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerimi arz ediyor kendilerine dua ediyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yaz Kuran kurslarına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER