Yeğeni için örmeye başladı, şimdi Çine

Yeğeni için örmeye başladı, şimdi Çine bile oyuncak satıyor -Antalyanın Alanya ilçesinde ev kadını Fatma Gürses, yeğenine hediye etmek için ördüğü oyuncak beğenilince, oyuncaklar için atölye kurdu -ATSOnun düzenlediği Kadın Girişi


ANTALYA (A.A) - Fazıl Tunç - Alanyada ev kadını Fatma Gürses, yeğenine hediye etmek için ördüğü oyuncak beğenilince, önce evinde örme oyuncak üretmeye başladı, sonra da kendi atölyesini kurdu. ATSOnun düzenlediği Kadın Girişimciler yarışmasında birincilik ödülü kazanan Gürses, ürünlerini yurt dışına da pazarlamaya başladı.
     Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yıllık evli ve 2 çocuk annesi olduğunu anlattı. Yaklaşık 3 yıl önce bir televizyon programında yünden örme oyuncağın yapılışını izlediğini belirten Gürses, daha sonra hastanede yatan yeğeni için öğrendiği kadarıyla bir oyuncak ördüğünü söyledi.
     Oyuncağın çok beğenildiğini, bazı arkadaşlarının kendilerine de yapması için ricada bulunduğunu ifade eden Gürses, Arkadaşlarıma da hediye olarak yapmaya başladım. Bir süre sonra para karşılığında yapmamı isteyenler oldu. Bunun üzerine birkaç arkadaşımla görüşerek birlikte bu işin ticaretini yapmaya başladık. Ancak bir süre sonra bu arkadaşlarımdan ayrıldım dedi.
    
     -Satışı internet üzerinden yapıyor-
    
     Evinin bir odasını atölye gibi kullanmaya başladığını, ürettiği ürünlerin pazarlamasını ise internet üzerinden yaptığını anlatan Fatma Gürses, Yurt dışına ilk olarak Almanyaya 6 ay kadar önce internet yoluyla bir miktar oyuncak sattım. Şimdi Çinden sipariş geldi, bunun için hazırlık yapıyorum diye konuştu.
     Oyuncak yapımında kullandığı malzemeleri ABDden getirttiğini ve malzemelerin hiç bir şekilde çocuklara zarar vermediğini vurgulayan Gürses, bu nedenle oyuncaklarının özellikle kreş ve okullarda tercih edildiğini söyledi.
     Gürses, birkaç ay önce bir gazetede Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) Kadın Girişimciler yarışması açtığını öğrenince projesiyle yarışmaya girdiğini ve birincilik ödülü kazandığını belirterek, ödül kazanmasının ardından Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının atölye açmak için kendisine maddi destek verdiğini, böylece işini atölyeye taşıdığını kaydetti.
    
     -Ev kadınlarına örnek oldu-
    
     Yaptığı işin hayal gücü ve beceri ile ilgili, hedeflerinin ise sınırsız olduğunu dile getiren Fatma Gürses, şunları söyledi:
     Bu işi Türk kadınının istediği zaman imkansızlıklar içerisinde bile iş hayatında ne kadar başarılı ve yaratıcı olabileceğini ortaya koyması açısından da çok önemsiyorum. Ev hanımları asla çaresiz değil. Bayanlar evde oturmasın. Bir şekilde çalışsınlar ve üretim yapsınlar. Bunlar biraz da hayal gücüyle ilgili. Devlet üretmek isteyen kadına önemli katkılar sağlıyor. Benim durumum buna en güzel örnek. Her kadının bu imkanı kullanmasını öneririm.
     Fatma Gürses, oyuncaklarına yöresel simgelerin yanı sıra masal ve çizgi film kahramanları, yöreye özgü meyve, bebek, araba figürleri yaptığını sözlerine ekledi.
     (FAL-HS-TNC-JM)
<< Önceki Haber Yeğeni için örmeye başladı, şimdi Çine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER