Yelkene başladıktan 4 ay sonra milli

Yelkene başladıktan 4 ay sonra milli takım kampına çağrıldı -Marmariste yelken sporu ile geçen yıl haziran ayında tanışan engelli Hüseyin Akbulut, bu spora başladıktan 4 ay sonra Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı kampına çağrıldı


MUĞLA (A.A) - Levent Kişi - Marmariste yelken sporu ile geçen yıl haziran ayında tanışan engelli Hüseyin Akbulut, bu spora başladıktan 4 ay sonra Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı kampına çağrıldı. Ekim 2012de Mersinde yapılan milli takım kampına katılan Akbulut, şimdi gelecek ay Yunanistanda yapılacak Atina Eurolmyp Yelken Haftası yarışlarında Türkiye adına yarışmayı hayal ediyor.
     Marmaris Aile ve Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan ve kolundan engelli olan 25 yaşındaki Hüseyin Akbulut, geçen yıl haziran ayında başlatılan Paralimpik Yelken Projesi kapsamında yelken sporuyla tanıştı. Akbulut, yaklaşık 4 aylık yoğun bir çalışmanın ardından Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı kampına çağrıldı.
     Mersinde 1-7 Ekim 2012 tarihlerinde yapılan milli takım kampına katılan Akbulut, kampın ardından şimdi önümüzdeki günlerde açıklanacak milli takım kadrosunda yer almayı ve Türkiye adına yarışabilmeyi hayal ediyor.
     Engelli sporcunun antrenörü Volkan Hatunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paralimpik Yelken Projesi kapsamında geçen yıl haziran ayında kendilerine başvuran Hüseyin Akbulutun yelken sporuyla ilgili temel bilgileri aldığını söyledi.
     Akbulutun kısa sürede elde ettiği gelişim üzerine spora başladıktan 4 ay sonra milli takım kampına çağrıldığını belirten Hatunoğlu, sporcusunun katıldığı ve engelsiz rakiplerine karşı mücadele ettiği yelken yarışlarında güzel dereceler elde ederek diğer engellilere örnek olduğunu vurguladı.
     Hedeflerinin 2016da Brezilyada düzenlenecek Paralimpik Oyunları olduğuna işaret eden Hatunoğlu, Engelli olimpiyatlarına katılarak Türkiyede bir ilki başarmak istiyoruz. Çalışmalarımız yaz kış devam ediyor. 5-10 Mart tarihlerinde Yunanistanda gerçekleştirilecek Atina Eurolmyp Yelken Haftası yarışlarında ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Bu konuda sponsorluk desteği alabilmek için araştırmalarımız da devam ediyor dedi.
     Hüseyin Akbulutun ekipman ve malzemeye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Hatunoğlu, sporculara ve paralimpizme destek veren tüm kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini dile getirdi.
     Henüz önemli bir destek alamadıklarını vurgulayan Hatunoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yelken, bir doğa sporu olduğu için maliyeti yüksek. Bu maliyetlerin karşılanması için mutlaka yerel yönetimlerin ve kuruluşların desteğine ihtiyaç var. Haziranda yola çıktığımızda bazı sözler verilmişti. Bu sözler üzerine bu projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki yarışlar için bütçemizi oluşturamazsak, Türkiyeyi yurt dışında temsil edebilmek için bankalara kredi başvurusunda bulunacağız.
     Türkiyede lisanslı 24 paralimpik yelken sporcusunun bulunduğunu bildiren Hatunoğlu, Marmarisin pozisyonu ve ilçede bulunan dünyaca tanınmış eğitmenler sayesinde sporcusunun rakiplerine göre bir adım önde olduğunu belirtti.
    
     -Hocaların hocasından destek-
    
     Çok sayıda yelken eğitmeni yetiştirmesi nedeniyle Türk yelkenciliğinde Hocaların hocası olarak anılan Cumhur Gökova da Hüseyin Akbuluta destek veriyor. Teknesiyle Akbulutun antrenman yapmasına yardımcı olan Gökova, engelli sporcunun azmi ve yelken sevgisini gördükten sonra elinden gelen desteği vermeye başladığını söyledi.
     Kısa bir süre önce Gökova Yat Kulübünü açtıklarına değinen Gökova, Bu kulübün amacı, Hüseyin gibi kardeşlerimize yardımcı olarak önlerini açmak. Hüseyini kısa zaman sonra engelli kardeşlerimizin eğitmeni olarak görmek istiyoruz. Bizler gittikten sonra çarkın dönmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Diğer engellilere örnek olduğu için kendisiyle gurur duyuyoruz diye konuştu.
    
     -Sigarayı bıraktı, kendine güveni arttı-
    
     Brezilyanın Rio kentinde yapılacak olan olimpiyatlara katılarak derece elde etmek istediğini ifade eden Hüseyin Akbulut, Yelkene başlamadan önce de sporla ilgileniyordum, ama bu kadar profesyonel anlamda yapmıyordum. Yelkenin bana getirdiği en önemli artılar sigarayı bırakmam ve kendime olan güvenimin artması oldu. Ayrıca benim gibi engelli olan bireylerin denizle tanışmalarına vesile olmak istiyorum. Onların da bir şeyler başarmalarını sağlamak istiyorum dedi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yelkene başladıktan 4 ay sonra milli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER