Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması -AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım: -Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, nitelikli, eğitimli ve üretken insan gücüyle mümkün olabilmektedir


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, nitelikli, eğitimli ve üretken insan gücüyle mümkün olabilmektedir dedi.
     Yıldırım, eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, geleceğin şekillenmesinde, ülkenin kalkınmasında eğitim ve öğretimin öneminin gün geçtikçe arttığına işaret etti.
     Ülkelerin bireylere verdiği önemin o devletin büyüklüğü ile örtüştüğünü ve insanlarına önem veren büyük devletlerin de en büyük yatırımını ülke çocuklarının geleceği için yaptığını anlatan Yıldırım, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bir milletin bekası, öğrenciler için eğitim öğretim sürecini en nitelikli şekilde planlamakla güçlenebilir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, nitelikli, eğitimli ve üretken insan gücüyle mümkün olabilmektedir. Bu doğrultuda gençlerimizin vatanını, milletini seven, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel konuları takip eden, doğru düşünüp sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesi bizlerin en büyük isteği ve beklentisidir.
     Bilim ve teknolojinin tahminlerin ötesinde bir hızla ilerlediğini ve bilgiye ulaşmanın son derece kolaylaştığını kaydeden Yıldırım, AK Parti Hükümeti olarak eğitim hizmetlerinin seviyesini yükseltmek ve eksikliklerini gidermek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.
     Yıldırım, gençlerin her koşulu fırsata dönüştürüp çağın gereklerini yapacak donanıma sahip nesiller olarak yetiştirilmesi gerekliliğine olan inançlarından dolayı kendini sürekli yenileyen, ezbercilikten uzak bireyler yetiştirmek için okulların her türlü fiziki yapı ve donanımının, bilim ve teknolojiye uygun hale getirilmesi çalışmalarına hızla devam edildiğini bildirdi.
     İmkanların dışında öğrencilerin eğitim öğretim sürecine katılmalarında en önemli görevin ise öğretmenlere düştüğünü vurgulayan Yıldırım, öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslek olduğunu, bundan dolayı öğretmenliğin en onurlu mesleklerden birisi olduğunu kaydetti.
     Yıldırım, yeni eğitim öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini temenni etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılının başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER