Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Kocaelide de yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı -Kocaeli Valisi Topaca: 4+4+4 sisteminden dolayı ciddi bir derslik sıkıntımız yok


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 4+4+4 sisteminden dolayı ciddi bir derslik sıkıntımız yok dedi.
     Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Valilik Tören Alanında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törende, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve diğer eğitim kurumlarının müdürleri, sırasıyla Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     Çelenk bırakılması sırasında fenalaşan öğrencilerden Berkay İsmel, öğretmenleri tarafından ilk müdahalenin yapılmasının ardından tekrar törene katıldı.
     Törenin ardından Türkan Dereli Ortaokulu Müdürü Halil Tekin ve beraberindeki öğrenciler, Topacayı ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Topaca, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
     Burada bir konuşma yapan Topaca, yaklaşık kentte 350 bin öğrenci ile 15 bin kadrolu ve yaklaşık 2 bin sözleşmeli olmak üzere toplam 17 bin öğretmen kadrosunun bulunduğunu belirterek, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin öğrenciler ve öğretmenler için hayırlı olmasını diledi.
     Kocaelide eğitim ve öğretimde SBSde başarının her geçen gün arttığını ifade eden Topaca, LYSde alınan puanlarda da iyileşmenin olduğunu kaydetti.
     Topaca, gelecek yıllarda öğrencilerin daha yüksek başarı seviyesine ulaşacağına inandığını dile getirerek, bunun gerçekleşmesi için herkese bazı görevler düştüğünü bildirdi.
     Çocuklara iyi bir gelecek kurmak istediklerini belirten Topaca, Öğrencilerimizin yüzleri gülüyor. Ben inanıyorum ki onlar, eğitim ve öğretimde başarı elde edecekler. Daha güzel bir Türkiye ve Kocaeli için hep beraber çalışacağız dedi.
     Topaca, bir gazetecinin, derslik açığı olduğu dolayısıyla 2 okuldaki öğrencilerin tek binada eğitim göreceğine iddialarını sorması üzerine ciddi bir derslik açıklarının olmadığını ifade ederek, derslik başına düşen öğrenci sayısının yaklaşık 30 olduğunu söyledi.
     Devam eden derslik inşaatı sayısının yaklaşık bin 500 olduğunu dile getiren Topaca, bugün de 450 dersliği eğitim ve öğretime açtıklarını kaydetti. Topaca, eğitim öğretimin ikinci döneminde 500 civarında dersliğin açılmasının planlandığını dile getirerek, 4+4+4 sisteminden dolayı ciddi bir derslik sıkıntımız yok. Bazı çok sıkışık olan yerlerde ikili eğitime döndüğümüz oldu. O bölgede de derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 civarındadır. 20li rakamlarda olan ilçelerimiz de var. Türkiye ortalamasına baktığımız zaman, ilimizde ciddi bir derslik açığının olmadığını söyleyebiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER