Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Erzurum, Ardahan ve Ağrıda yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi


AĞRI (A.A) - Erzurum, Ardahan ve Ağrıda yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Hilalkent 125. Yıl İlköğretim Okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Erzurumun 4+4+4 eğitim sistemine hazır olduğunu söyledi.
     Kentte bu yıl 10 binin üzerinde öğretmenin eğitim-öğretime katkı sağlayacağını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     Elbette her yeni projenin başlangıcında olduğu gibi bu alanda da kendine mahsus problemler çıkar, çıkabilir. Erzurum bu problemlerin ben inanıyorum ki 81 il içinde en az yaşayan yerlerden bir tanesi. Velilerimiz bize gerekli yardımda bulundular. Eğitim ve öğretimin içeriği de önemli. 4+4+4ün ülkemizi uluslararası yarışta öne çıkaracağı kanaatindeyim. Türkiyenin ortalama eğitim seviyesi 6,5 yıl. Bu oranın en az 12 yıla çıkarılması gerekiyor. Bulunduğumuz yerle yetinmemeliyiz. Daha iyiye doğru koşmalıyız.
     Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hüseyin Acır da dünyada her alanda ciddi bir değişim olduğunu söyledi. Eğitim sisteminde de değişiklikler olduğunu anlatan Acır, Türkiyede 2004 yılında kamu yönetiminde yeni bir yapılanma olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     Milli Eğitim Bakanlığında 2009-2013 stratejik programı yapıldı. Buna dayalı olarak yıllık performans programları oluşturuldu. Bu göstergeler ve öngörülen hedefle geçtiğimiz yıl Eylül itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat Kanunu değişti. Eğitim programlarımızda değişiklikler oldu. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldı. Fiziki altyapının iyileştirilmesi için Fatih Projesini uygulamaya koyduk. Sistemi değiştirme ve yenileştirme adına bir noktada, merkezden elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biz ne yaparsak yapalım ne dersek diyelim önemli olan yerel anlamda bunların gerçekleştirilmesi.
     Programda, ilkokul 4. sınıf öğrencileri, bu yıl okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.
     Vali Öztürk, Acır ve beraberindekiler sınıfları ziyaret ederek, çocuklara kitap dağıttı.
     Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de Havuzbaşındaki Atatürk Anıtına beraberindekilerle çelenk sundu.
    
     -Ardahan-
    
     Ardahanda yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Tekel 75. Yıl İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.
     Vali Seyfettin Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu eğitim-öğretim dönemini en iyi şekilde geçirmenin gayreti içerisinde olacaklarını belirtti. Ardahandaki okullarda sınıfların 20 öğrenciyle Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu ifade eden Azizoğlu, Öğretmen açığımız yok denecek kadar azdır. Gözlerinden görüyorum ve gururla söylüyorum; ülkemin en zeki öğrencileri buradadır. Başarılı olmak için sadece ümitvar olalım. Yıl sonunda Ardahanın adından söz ettireceğinden ümidim tamdır diye konuştu.
     Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise Ardahanda eğitimin başarısı için herkesin üzerine düşeni yapmasını belirterek, özellikle velilere çok büyük iş düştüğüne dikkati çekti.
     Milli Eğitim Müdürü Eteker de velilerin bu dönem daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, Velilerin bu dönem bize daha çok destek çıkmalarını, daha duyarlı olmalarını istiyoruz diye konuştu.
     Şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törenin ardından Azizoğlu ve beraberindekiler sınıfları gezdi.
     Törene, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, resmi daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     -Ağrı-
    
     Ağrıda yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilk tören, Atatürk anıtı önünde düzenlendi.
     Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ve beraberindekiler, Abide Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Başak, İbrahim Çeçen İlköğretim Okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitimin üzerinde titizlikle durulması, her şeyden fazla sahiplenilmesi gerektiğini belirtti. Eğitimin kararlılık isteyen, süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreç olduğuna dikkati çeken Başak, 21. yüzyılın en büyük gücünün tartışmasız bilgi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bilgiye ulaşmak için özellikle son yıllarda ülkemizde eğitim ve öğretimin her alanında reform çalışmaları yapılmakta, birçok eğitim projesi hızla uygulamaya koyulmaktadır. Bu yıl Ağrı genelinde 47 ortaöğretim okulu, 649 ilkokul, 170 ortaokul, 20 anaokulu, 7 imam hatip ortaokulu, 17 YİBO olmak üzere 910 okulumuzda yaklaşık 160 bin öğrencimize 6 bin 147 öğretmenimizle hizmet vermekteyiz.
     Vali Yardımcısı Ercan Ateş, eğitime verdiği katkı nedeniyle iş adamı İsmet Buluta plaket verdi.
     Okulun 8. sınıf öğrencileri bu yıl okula yeni başlayan birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencilerine çiçek takdim etti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş - Günay Nuh - Fethullah Yaman
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER