Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle Afyonkarahisarda tören düzenlendi -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Eğitim öğretim sadece öğrencinin ve öğretmenin işi değildir. Velileri


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Eğitim öğretim sadece öğrencinin ve öğretmenin işi değildir. Velilerin, okul idarecilerinin, bizlerin ve herkesin topyekun bir seferberlik halinde olmamız gerekiyor. Geleceğe güvenle bakmamız buna bağlı dedi.
     Afyonkarahisarda yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi. İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Kocatepe Anıtına çelenk sundu. Daha sonra Methiye Dumlu Ortaokulunda devam eden törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi.
     Vali Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Afyonkarahisarın eğitim öğretim açısından şanslı bir yer olduğunu, fazla bir noksanının bulunmadığını bildirdi.
     Öğrencilerin, velilerin, okul idaresinin ve öğretmenlerin ele ele vermesiyle başarının katlanabileceğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Geleceğimizi teminatı gençlerimizdir diyoruz. Fakat gençlerimize ne tür bir eğitim verilmesi gerekir- Geleceği kurtarma adına nasıl bir nesil gelişmesi gerekir- Nasıl eğitmemiz gerekir- O konuda bazı soru işaretleri var. Velilerimiz, çocuklarının mesleğini ifa edebileceği ve iş bulma açısından zorluk çekmeyeceği güzel bir bölüme girsin isterler. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmazlar. Devletin beklentisi de geleceğimizin teminatı geçlerimizin mümkün mertebe çok bilgili, donanımlı, faziletli, ahlaklı bireyler yetişmesidir. Çünkü geleceğimiz gençlerimize bağlı. Bu konuda el ele vermemiz lazım. Eğitim öğretim sadece öğrencinin ve öğretmenin işi değildir. Velileri, okul idarecilerini, bizlerin herkesin topyekun bir seferberlik halinde olmamız lazım. Geleceğe güvenle bakmamız buna bağlı.
     Öğrencilerin sadece bilgi ezberleyen sınavlarda başarılı olan insanlar değil, ahlaklı, başarılı, faziletli, çevreye ve çevre kirliliğine karşı duyarlı, merhametli, paylaşmayı bilen, vatanını milletini seven insanlar olması gerektiğini dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     Bunlar çok önemli. Aslında bugün yaşadığımız sıkıntıların büyük bir bölümü bu hususun biraz gözardı edilmesinden kaynaklanıyor. Öğretmenlerimizin önünden geçmeyen, okullardan geçmeyen hiç kimse yok ama çevremizde bir çok olumsuzluklara rastlıyoruz. Acaba çocuklarımıza bilgi verirken bu konular eksik mi kalıyor- Büyük ümitlerle, yeni sistemle, büyük hayallerle giriyoruz. Tabi ki, biraz sancılı geçecektir. Velilerin bir çok talepleri geldi. Bizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sorunlara çözümler üretmeye çalıştık.
     İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da, ilköğretimin bireyin yaşamında temel eğitimin verildiği bilgi beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreç olduğunu söyledi.
     Çocukların ilgi ve kabiliyetleri yönünde hayat ve üst öğrenime hazırlanmasının ilköğretimin temel amaçları arasında olduğunu bildiren Yalçın, Bu amaçların gerçekleştirilmesi, bilgi aktarma yerine bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, mutlu bir nesil yetiştirmekle mümkündür. Onların yaşamını değiştirecek biçimde atacağımız en küçük bir adım, bize koşar adımlarla geri dönecektir dedi.
     Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Ali Karagöz, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, AK Parti Afyonkarahisir İl Başkanı Mehmet Zeybek, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER