Yeni evini Suriyeli aileye tahsis etti

Yeni evini Suriyeli aileye tahsis etti -Kiliste yaşayan bir kadın, yeni yaptırdığı daireyi hastanede tanıştığı Suriyeli ailenin kullanımına sundu -Yaklaşık 5 aydır kira almayan Sevgi Karabaş: -"Allah korusun savaş bizim başımıza da g


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz - Kiliste yaşayan bir kadın, yeni yaptırdığı dairesini, hastanede tanıştığı Suriyeli aileye tahsis etti.
     Suriyenin Halep kentinde yaşanan çatışmalarda yaralanan 18 yaşındaki Selva Mukriş, üç kardeşi ve annesi Uem Cibekçi Mukriş ile Kilise gelerek tedavi için yaklaşık 5 ay önce devlet hastanesine yattı. Bu sırada rahatsızlanarak hastaneye gelen Sevgi Karabaş, tanıştığı Suriyeli ailenin yardım talebi üzerine iki katlı evinin üstüne yaptırdığı daireyi ücretsiz olarak ailenin kullanımına sundu.
     Karabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi için gittiği hastanede, Halepteki çatışmalarda kurşun isabet etmesi sonucu yaralanan Selva Mukriş ve ailesiyle tanıştığını söyledi.
     Ailenin yaşadığı zor durumdan etkinlendiğini ifade eden Karabaş, talepleri üzerine aileye yardım etme kararı aldığını belirtti.
     Kiliste kendisine ait iki katlı evin üst katına yaptırdığı yeni daireyi aileye tahsis ettiğini anlatan Karabaş, "Daireye kendim oturmadan, Suriyeli ailenin kalmasını istedim. Bir kuruş dahi kira parası almadım. İhtiyaçları olduğu için onlara yardım ettim" dedi.
     Daireye yerleştirdiği aileye her konuda yardımcı olmaya çalıştığını aktaran Karabaş, şöyle devam etti:
     "Anne, kızının tedavisi için bir müddet hastanede kaldı. Ben de kendisine ve kızına yemek götürdüm. Evde kalan kızlarının çamaşırlarını ve bulaşıklarını yıkadım. Kızları küçük olduğu için sobayı yakmalarına yardım ettim. Kısacası her türlü ihtiyaçlarını karşıladım.
     Allah korusun savaş bizim başımıza da gelebilir. Kendimi onların yerine koydum. Kim olsa bu aileye yardım ederdi. Onlara yardım eli uzattığımdan dolayı çok mutluyum. Bu ailenin küçük bir evleri olsa daha iyi olacağını düşünüyorum."
    
     -"Kızımın ameliyat olması şart"-
    
     Anne Uem Cibekçi Mukriş de çatışmalarda sırtından vurulan kızının tedavisi için muhaliflerin yardımıyla diğer üç kızını da yanına alarak Kilise geldiklerini anlattı.
     Kızının tedavisi sırasında hastanede tanışarak yardım istediği Karabaşın, kendilerine evini açtığını belirten Mukriş, "Evine yerleştiğim kadının sayesinde rahatladım. Ev sahibi kızlarıma baktı, çamaşırdan tutun da bulaşıklarımıza kadar bize her konuda yardım etti. Allah razı olsun bizden bir kuruş dahi ev kirası almadı" diye konuştu.
     Kızının tedavisinin evde sürdüğünü ifade eden Mukriş, "Kızımın ameliyat olması şart. Tedavinin devam edebilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın bize el uzatmasını istiyorum" dedi.
     Kızları korktuğu için konteyner kente yerleşmek istemediğini vurgulayan Mukriş, şöyle devam etti:
     "Burada Türk komşularımız bizi çok seviyor. Biz de onları seviyoruz. Suriyeye artık dönmek istemiyorum. Kızım vuruldu, çok kötü günler geçirdim. Bu yüzden Türkiyede yaşamak istiyorum. Açıkçası Türkiyeye de çok alıştım. Bir iş bulup hayatıma Kiliste devam etmek istiyorum. Bize sahip çıkan Türk hükümetine çok teşekkür ediyorum. Türkiyeye minnettarım.
     Anne Mukriş, evini açan Karabaşın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da kendilerine yardım ettiğini sözlerine ekledi.
    
     -"Her şeyin daha da güzel olacağına inanıyorum"-
    
     Tedavisi süren Selva Mukriş ise eşinden ayrıldığı için kızının mahkeme kararıyla ayrıldığı eşinin yanında Suriyede kaldığını söyledi.
     Kendilerini evine alan Karabaşa teşekkür eden Mukriş, "İnşallah en kısa sürede ameliyat olarak ayağa kalkıp yürümek istiyorum. Türk hükümetine bizlere sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum. Her şeyin daha da güzel olacağına inanıyorum" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yeni evini Suriyeli aileye tahsis etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER