Yeni nesil Necip Fazılı kitaplarından öğrenecek

Yeni nesil Necip Fazılı kitaplarından öğrenecek -Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri kapsamında, Kısakürekin 6 farklı eserinden 60 bin adet kitap, Konyada öğrencilere dağıtılacak -Konya Büyükşehir Belediye Başkanı


KONYA (A.A) - Ayşe Şensoy - Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri kapsamında, Kısakürekin 6 farklı eserinden 60 bin adet kitap, Konyada öğrencilere dağıtılacak.
     Etkinlikler kapsamında, büyük şair, piyes yazarı ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürekin yaşamı, sanatı ve davasının hafızalarda yeniden canlanması adına faaliyetler düzenlenecek.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Konyadaki üniversiteler, meslek odaları ve borsaların işbirliğiyle 20-26 Mayıs tarihleri arasında, Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri adı altında programlar düzenleneceğini söyledi.
     Etkinlikler süresi boyunca, Necip Fazılın Bir Adam Yaratmak, Reis Bey, Mümin ile Kafir gibi eserlerinden uyarlanan sinema filmlerinin ücretsiz gösteriminin yapılacağını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:
     Etkinlikler kapsamında Necip Fazıl Kısakürekin 6 farklı eserinden toplam 60 bin adet baskısı yapılarak Konyadaki öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu faaliyetle amacımız, Konyadaki tüm öğrencilere ve Konya gençliğine, değerler eğitimi kapsamında Necip Fazıl Üstadımızı hatırlatmak ve aynı zamanda tanıtmaktır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, hafta boyunca, şiir dinletileri, tiyatrolar ve konser etkinlikleri düzenlenecek, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından bestelenmiş Necip Fazıl eserleri seslendirilecek. Ayrıca, Mevlana Meydanında yaklaşık 5 bin kişinin katılımının hedeflendiği Necip Fazılı Okuyoruz isimli bir toplu okuma programı gerçekleşecek.
    
     -500 bin öğrenciye 500 bin kitap-
    
     Akyürek, Necip Fazılın vefatının yıl dönümünde Konyanın çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirterek, bunlardan en önemlisinin, 20-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Necip Fazıl Sempozyumu olacağını dile getirdi.
     Etkinlikler çerçevesinde düzenlenecek yarışmalara ülke genelinden katılımın sağlanması için Türkiyedeki tüm okullara ulaşılmasının hedeflendiğini aktaran Akyürek, Bu amaçla tespit edilen yaklaşık 5 bin farklı kuruma, 71 bin görsel ulaştırılacak. Belediyemiz tarafından 500 bin öğrenciye 500 bin kitap faaliyeti kapsamında Konyadaki ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine Necip Fazılın biyografik kitapları hazırlanarak Üstad en iyi şekilde anılacak diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Yeni nesil Necip Fazılı kitaplarından öğrenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER