Yeni teşvik sistemi MUTSO üyelerine tanıtıldı

Yeni teşvik sistemi MUTSO üyelerine tanıtıldı


MUĞLA (A.A) - Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren yeni teşvik sistemini Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) üyelerine tanıttı.
     MUTSOda düzenlenen toplantıda, GEKA Muğla Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Çiftçi oda üyelerine yeni teşvik sisteminin ayrıntılarını anlattı, üyelerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.
     Toplantıda konuşan GEKA Muğla Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Çiftçi, 15 Haziran 2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren yeni teşvik sisteminde teşvik uygulamalarının, genel teşvik uygulamaları, bölgesel teşvik uygulamaları, büyük ölçekli yatırımların teşviki ve stratejik yatırımların teşviki olarak dört kategoriye ayrıldığını söyledi.
     Teşvik uygulaması açısından sosyoekonomik gelişmişlik düzeyine göre altı bölgenin belirlendiğini ifade eden Çiftçi, Bakanlar Kurulu kararında belirtilen bölgesel büyük ölçekli ve stratejik yatırımlar ile kararda yer alan teşvik edilmeyecek yatırım konuları haricinde, 1 milyon lira sabit yatırım tutarı ve üzerindeki yatırımların KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti desteklerinden yararlanacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Yeni teşvik sistemi MUTSO üyelerine tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER