Yenişehirin altyapısı yenilenecek

Yenişehirin altyapısı yenilenecek -Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu: Yaklaşık 100 milyon avro harcayarak Yenişehirin altyapısının tamamını yenileyeceğiz


MARDİN (A.A) - Yenişehir Mahallesinin altyapısının yenileneceği bildirildi.
     Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Yenişehir Mahallesinin altyapısının tamamını değiştirmek için Avrupa Birliği heyetleriyle görüşüldüğünü ve AB hibelerinden yararlanılacağını bildirdi.
     Heyetlerle yapılan toplantılar sonucunda Merkez, Yenişehir, 13 Mart ve Nur mahalleleri ile Artuklu Üniversitesi Yerleşkesi yanında içme suyu, kanalizasyon, yağmur drenajı ve bunlara bağlı olarak Mardin Güney ve Kuzey kısım arıtma tesislerinin ihalesinin bu yıl içerisinde yapılmasının ön görüldüğünü belirten Ayanoğlu, şunları kaydetti:
     Yenişehirde altyapı ihtiyaca cevap vermediği için acilen yenilenmesi gerekiyor. Mardine tarihinde ilk defa bu miktarda kredi sağlanıyor. Yaklaşık 100 milyon avro harcayarak Yenişehirin altyapısının tamamını yenileyeceğiz. Gelecek nesillere altyapısı sağlam bir şehir bırakacağız.
     100 milyon avro harcanacak kaynağın 41 milyon avrosu AB hibesinden karşılanacak. Projenin yüzde 85i AB hibesi, yüzde 6sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, kalan kısmı ise Mardin Belediyesi tarafından finanse edilecek.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Yenişehirin altyapısı yenilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER