YGS sonuçları açıklandı

YGS sonuçları açıklandı -TED Konya Koleji öğrencisi Deniz Han Alan, YGS-5 ve YGS-6 puan türünde Türkiye ikincisi oldu -Alan: Sınava hazırlananlara tavsiyem; okullarını ihmal etmesinler, heyecan yapmasınlar. Sınav anı çok öneml


KONYA (A.A) - TED Konya Koleji son sınıf öğrencisi Deniz Han Alan, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS), YGS-5 ve YGS-6 puan türüne göre Türkiye ikincisi oldu.
     Alan, okulda düzenlenen basın toplantısında, yıl boyunca hedeflediği sonucu elde ettiğini, bunun için çok mutlu olduğunu söyledi.
     Lise öğrenimi boyunca sınav odaklı bir çalışma temposunun olduğunu belirten Alan, düzenli çalışmanın başarıyı getirdiğini kaydetti.
     Sınav sonuçlarının kendisini şaşırtmadığını ifade eden Alan, Sınav öncesi böyle bir sonucu bekliyordum. O potansiyeli kendimde görüyordum. Ama ilk bindeki kişilerin seviyeleri birbirine çok yakındır. Sınav anında kim daha iyi olursa, o başarılı olur. Ben de o anı yakaladım diye konuştu.
     Alan, tıp eğitimi almayı düşündüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:
     Hangi üniversite olduğuna karar vermedim. Önümüzdeki tercih sürecinde üniversiteleri gezerek en uygun kararı vermeyi düşünüyorum. Sınava hazırlananlara tavsiyem; okullarını ihmal etmesinler, heyecan yapmasınlar. Sınav anı çok önemli. Sınav anında yapılacak panik her şeyi değiştirebilir.
     Baba Ramazan Alan da oğlunun başarısından çok mutlu olduğunu vurgulayarak, Böyle bir başarı beklemiyorduk. Daha çok ilk yüze girer diye tahmin ediyorduk dedi.
     Deniz Han Alan, YGS-5 puan türünde 498,59 puanla ve YGS-6 puan türünde 498,64 puanla Türkiye ikincisi oldu.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber YGS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER